1
Kulaté formičky o průměru 12 cm vhodné do trouby vymažte důkladně 10 g másla a vysypte hrubou moukou.
2
V míse vyšlehejte žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, poté zašlehejte zbylé změklé máslo. Přidejte polohrubou mouku, kypřicí prášek, rum, mléko, lžičku nastrouhané citronové kůry a nakonec do směsi opatrně vmíchejte ušlehaný sníh z bílků.
3
Těstem naplňte formičky do tří čtvrtin a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vyklopte hnětýnky z formiček a nechte vychladnout.
4
Mezitím si připravte čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpusťte za stálého míchání čokoládu se smetanou.
5
Hnětýnky potřete polevou a ozdobte cukrovým zdobením.
1
Kulaté formičky o průměru 12 cm vhodné do trouby vymažte důkladně 10 g másla a vysypte hrubou moukou.
2
V míse vyšlehejte žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, poté zašlehejte zbylé změklé máslo. Přidejte polohrubou mouku, kypřicí prášek, rum, mléko, lžičku nastrouhané citronové kůry a nakonec do směsi opatrně vmíchejte ušlehaný sníh z bílků.
3
Těstem naplňte formičky do tří čtvrtin a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vyklopte hnětýnky z formiček a nechte vychladnout.
4
Mezitím si připravte čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpusťte za stálého míchání čokoládu se smetanou.
5
Hnětýnky potřete polevou a ozdobte cukrovým zdobením.