Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPosvícenské hnětýnky
Albert logoAlbert logo
  • Posvícenské hnětýnky

Posvícenské hnětýnky

Posvícenské hnětýnky
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Sváteční
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Mouka hrubá 20 g
  • Vejce 3 ks
  • Mouka polohrubá 300 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Cukr moučkový 250 g
  • Mléko 1 plž
  • Rum 1 člž
  • Citron BIO 1 ks
  • Čokoláda na vaření 200 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 160 ml
  • Cukrové zdobení 2 ks
  • Máslo 260 g
  • Mouka hrubá 20 g
  • Vejce 3 ks
  • Mouka polohrubá 300 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Cukr moučkový 250 g
  • Mléko 1 plž
  • Rum 1 člž
  • Citron BIO 1 ks
  • Čokoláda na vaření 200 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 160 ml
  • Cukrové zdobení 2 ks
  • Máslo 260 g

Příprava

1
Kulaté formičky o průměru 12 cm vhodné do trouby vymažte důkladně 10 g másla a vysypte hrubou moukou.
2
V míse vyšlehejte žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, poté zašlehejte zbylé změklé máslo. Přidejte polohrubou mouku, kypřicí prášek, rum, mléko, lžičku nastrouhané citronové kůry a nakonec do směsi opatrně vmíchejte ušlehaný sníh z bílků.
3
Těstem naplňte formičky do tří čtvrtin a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vyklopte hnětýnky z formiček a nechte vychladnout.
4
Mezitím si připravte čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpusťte za stálého míchání čokoládu se smetanou.
5
Hnětýnky potřete polevou a ozdobte cukrovým zdobením.
1
Kulaté formičky o průměru 12 cm vhodné do trouby vymažte důkladně 10 g másla a vysypte hrubou moukou.
2
V míse vyšlehejte žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, poté zašlehejte zbylé změklé máslo. Přidejte polohrubou mouku, kypřicí prášek, rum, mléko, lžičku nastrouhané citronové kůry a nakonec do směsi opatrně vmíchejte ušlehaný sníh z bílků.
3
Těstem naplňte formičky do tří čtvrtin a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vyklopte hnětýnky z formiček a nechte vychladnout.
4
Mezitím si připravte čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpusťte za stálého míchání čokoládu se smetanou.
5
Hnětýnky potřete polevou a ozdobte cukrovým zdobením.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.