1
Očistěte a oloupejte 1 kg červené řepy a nakrájejte na centimetrové kostky. Na pánvi rozehřejte 40 ml olivového oleje a přidejte nakrájenou řepu. Pozvolna opékejte až do změknutí. Ochuťte solí, pepřem a 3 lžícemi balzamika.
2
Do pánve vložte cibuli nakrájenou na plátky, 10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, lžíci octa a lžíci soli. Zalijte 500 ml vody, přiveďte k varu a nechte pozvolna vařit 5 minut.
3
Do misky dejte 30 g hrubozrnné hořčice a 30 g dijonské hořčice, přidejte 2 lžíce medu, promíchejte metličkou a poté postupně zapracujte pomocí tyčového mixéru k hořčici s medem 50 ml oleje, dokud nevznikne kompaktní omáčka. Podle chuti přisolte a přidejte nadrobno nasekaný kopr.
4
Naporcujte 600 g lososa na 4 porce a vložte je do vroucí připravené lázně. Ztlumte var a vařte pozvolna 5–10 minut. Zda je losos hotový, poznáte tak, že do masa zatlačíte tupou stranou špejle. Pokud lehce projde, je ryba hotová a porce můžete opatrně vyjmout. Lososa ihned servírujte společně s opečenou řepou a zalijte na talíři přichystanou hořčičnokoprovou omáčkou. Sváteční úprava lososa se může podávat.
1
Očistěte a oloupejte 1 kg červené řepy a nakrájejte na centimetrové kostky. Na pánvi rozehřejte 40 ml olivového oleje a přidejte nakrájenou řepu. Pozvolna opékejte až do změknutí. Ochuťte solí, pepřem a 3 lžícemi balzamika.
2
Do pánve vložte cibuli nakrájenou na plátky, 10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, lžíci octa a lžíci soli. Zalijte 500 ml vody, přiveďte k varu a nechte pozvolna vařit 5 minut.
3
Do misky dejte 30 g hrubozrnné hořčice a 30 g dijonské hořčice, přidejte 2 lžíce medu, promíchejte metličkou a poté postupně zapracujte pomocí tyčového mixéru k hořčici s medem 50 ml oleje, dokud nevznikne kompaktní omáčka. Podle chuti přisolte a přidejte nadrobno nasekaný kopr.
4
Naporcujte 600 g lososa na 4 porce a vložte je do vroucí připravené lázně. Ztlumte var a vařte pozvolna 5–10 minut. Zda je losos hotový, poznáte tak, že do masa zatlačíte tupou stranou špejle. Pokud lehce projde, je ryba hotová a porce můžete opatrně vyjmout. Lososa ihned servírujte společně s opečenou řepou a zalijte na talíři přichystanou hořčičnokoprovou omáčkou. Sváteční úprava lososa se může podávat.