1
Rozpalte 1 lžíci olivového oleje ve velkém hrnci, nejlépe s těžkým dnem. Maso důkladně osolte a opepřete a pak postupně osmahněte na oleji. Vyjměte z pánve a dejte stranou. Pak do hrnce dejte zbytek oleje, vsypte cibuli, česnek a opékejte 5 minut. Přidejte papriku, chilli a opékejte 1 minutu. Do pánve vraťte maso, vsypte cukr, přidejte pyré, rajčata, vlijte vývar a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené nechte pomalu vařit – táhnout 3–3,5 hodiny.
2
Troubu předehřejte na 200 °C. Mouku, prášek do pečiva, polentu, podmáslí, sůl, pepř, sýr, koriandr a chilli smíchejte v míse. Ze směsi lžící odebírejte a vzniklé knedlíčky pokládejte na maso v hrnci. Pečte odklopené 15–20 minut, aby knedlíčky zezlátly.