Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPomalu vařené hovězí s polentovými knedlíčky
Albert logoAlbert logo
  • Pomalu vařené hovězí s polentovými knedlíčky

Pomalu vařené hovězí s polentovými knedlíčky

Pomalu vařené hovězí s polentovými knedlíčky
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Rakouská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Česnek 2 strouž.
  • Olej olivový 2 plž
  • Hovězí zadní 1,5 kg
  • Cibule 1 ks
  • Cukr tmavý 45 g
  • Paprika mletá pálivá 2 člž
  • Chilli mleté 1 člž
  • Rajský protlak 1 plž
  • Rajčata v plechovce 800 g
  • Vývar hovězí 500 ml
  • Kypřící prášek 1 plž
  • Polenta 170 g
  • Mouka hladká 225 g
  • Podmáslí 375 ml
  • Sůl
  • Cheddar strouhaný 120 g
  • Pepř
  • Chilli paprička 1 ks
  • Koriandr čerstvý 2 hrs.
  • Česnek 2 strouž.
  • Olej olivový 2 plž
  • Hovězí zadní 1,5 kg
  • Cibule 1 ks
  • Cukr tmavý 45 g
  • Paprika mletá pálivá 2 člž
  • Chilli mleté 1 člž
  • Rajský protlak 1 plž
  • Rajčata v plechovce 800 g
  • Vývar hovězí 500 ml
  • Kypřící prášek 1 plž
  • Polenta 170 g
  • Mouka hladká 225 g
  • Podmáslí 375 ml
  • Sůl

Příprava

1
Rozpalte 1 lžíci olivového oleje ve velkém hrnci, nejlépe s těžkým dnem. Maso důkladně osolte a opepřete a pak postupně osmahněte na oleji. Vyjměte z pánve a dejte stranou. Pak do hrnce dejte zbytek oleje, vsypte cibuli, česnek a opékejte 5 minut. Přidejte papriku, chilli a opékejte 1 minutu. Do pánve vraťte maso, vsypte cukr, přidejte pyré, rajčata, vlijte vývar a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené nechte pomalu vařit – táhnout 3–3,5 hodiny.
2
Troubu předehřejte na 200 °C. Mouku, prášek do pečiva, polentu, podmáslí, sůl, pepř, sýr, koriandr a chilli smíchejte v míse. Ze směsi lžící odebírejte a vzniklé knedlíčky pokládejte na maso v hrnci. Pečte odklopené 15–20 minut, aby knedlíčky zezlátly.
1
Rozpalte 1 lžíci olivového oleje ve velkém hrnci, nejlépe s těžkým dnem. Maso důkladně osolte a opepřete a pak postupně osmahněte na oleji. Vyjměte z pánve a dejte stranou. Pak do hrnce dejte zbytek oleje, vsypte cibuli, česnek a opékejte 5 minut. Přidejte papriku, chilli a opékejte 1 minutu. Do pánve vraťte maso, vsypte cukr, přidejte pyré, rajčata, vlijte vývar a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené nechte pomalu vařit – táhnout 3–3,5 hodiny.
2
Troubu předehřejte na 200 °C. Mouku, prášek do pečiva, polentu, podmáslí, sůl, pepř, sýr, koriandr a chilli smíchejte v míse. Ze směsi lžící odebírejte a vzniklé knedlíčky pokládejte na maso v hrnci. Pečte odklopené 15–20 minut, aby knedlíčky zezlátly.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.