1
Ve velkém hrnci rozpalte 1 lžíci oleje, vsypte cibuli, mrkev a celer a opékejte asi 8–10 minut, nebo dokud se zelenina jemně nezabarví. Pak přidejte česnek, tymián a rozmarýn a asi minutu znovu opékejte. Pak zeleninu vyjměte z pánve.
2
Mouku smíchejte se solí a pepřem a obalte v něm hovězí krk.
3
Do hrnce dejte zbytek oleje a zprudka na něm opečte maso ze všech stran. Pak vyjměte z hrnce a dejte k zelenině.
4
Do hrnce nalijte víno, počkejte, až se zredukuje zhruba na půlku, pak přilijte vývar, vmíchejte passatu, cukr, Dijonskou hořčici, Worcesterskou omáčku a bobkové listy.
5
Pak do hrnce vraťte zeleninu i maso a dejte do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečte 6–8 hodin, občas promíchejte.
6
Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s kaší. Na tu uvařte oloupané brambory doměkka, pak je rozšťouchejte a našlehejte s máslem a horkou smetanou. Podle chuti osolte a opepřete.
1
Ve velkém hrnci rozpalte 1 lžíci oleje, vsypte cibuli, mrkev a celer a opékejte asi 8–10 minut, nebo dokud se zelenina jemně nezabarví. Pak přidejte česnek, tymián a rozmarýn a asi minutu znovu opékejte. Pak zeleninu vyjměte z pánve.
2
Mouku smíchejte se solí a pepřem a obalte v něm hovězí krk.
3
Do hrnce dejte zbytek oleje a zprudka na něm opečte maso ze všech stran. Pak vyjměte z hrnce a dejte k zelenině.
4
Do hrnce nalijte víno, počkejte, až se zredukuje zhruba na půlku, pak přilijte vývar, vmíchejte passatu, cukr, Dijonskou hořčici, Worcesterskou omáčku a bobkové listy.
5
Pak do hrnce vraťte zeleninu i maso a dejte do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečte 6–8 hodin, občas promíchejte.
6
Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s kaší. Na tu uvařte oloupané brambory doměkka, pak je rozšťouchejte a našlehejte s máslem a horkou smetanou. Podle chuti osolte a opepřete.