1
Troubu předehřejte na 150 °C. Hovězí krk osolte, opepřete a zprudka opečte na oleji ze všech stran.
2
Vyjměte a ve stejném pekáči nejprve orestujte nakrájenou cibuli. Postupně přidávejte nasekaný česnek, kolečka mrkve a řapíkatý celer nakrájený na kousky. Nakonec přihoďte i bylinky, zalijte červeným vínem a krátce povařte.
3
Vraťte do pekáče maso, podlijte ještě 200 ml vody a dejte do trouby zakryté pokličkou nebo alobalem. Pečte zvolna čtyři hodiny. Během pečení maso kontrolujte a podle potřeby podlévejte.
1
Troubu předehřejte na 150 °C. Hovězí krk osolte, opepřete a zprudka opečte na oleji ze všech stran.
2
Vyjměte a ve stejném pekáči nejprve orestujte nakrájenou cibuli. Postupně přidávejte nasekaný česnek, kolečka mrkve a řapíkatý celer nakrájený na kousky. Nakonec přihoďte i bylinky, zalijte červeným vínem a krátce povařte.
3
Vraťte do pekáče maso, podlijte ještě 200 ml vody a dejte do trouby zakryté pokličkou nebo alobalem. Pečte zvolna čtyři hodiny. Během pečení maso kontrolujte a podle potřeby podlévejte.