1
Kůži na mase nakrojte do mřížky. Bůček osolte, opepřete a posypte kmínem.
2
Přendejte do pekáče. K masu přidejte oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibuli, neoloupaná jablka a hrušky na čtvrtky, badyán, bobkové listy, skořici a snítky rozmarýnu. Vložte do trouby předehřáté na 150 °C. Pečte 3 hodiny. Pustí-li maso během pečení málo šťávy, podlijte trochou vody.
3
Až bude bůček téměř hotový, vyjměte ho z trouby a teplotu zvyšte na 220 °C. V misce promíchejte med a hořčici a potřete maso. Vraťte do trouby a pečte dalších cca 15 minut dozlatova.
4
Bůček podávejte nakrájený na plátky s jablky, hruškami, cibulí a třeba bramborami Hasselback, jejichž recept najdete v tomto čísle na straně 35.
1
Kůži na mase nakrojte do mřížky. Bůček osolte, opepřete a posypte kmínem.
2
Přendejte do pekáče. K masu přidejte oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibuli, neoloupaná jablka a hrušky na čtvrtky, badyán, bobkové listy, skořici a snítky rozmarýnu. Vložte do trouby předehřáté na 150 °C. Pečte 3 hodiny. Pustí-li maso během pečení málo šťávy, podlijte trochou vody.
3
Až bude bůček téměř hotový, vyjměte ho z trouby a teplotu zvyšte na 220 °C. V misce promíchejte med a hořčici a potřete maso. Vraťte do trouby a pečte dalších cca 15 minut dozlatova.
4
Bůček podávejte nakrájený na plátky s jablky, hruškami, cibulí a třeba bramborami Hasselback, jejichž recept najdete v tomto čísle na straně 35.