ReceptyPomalu pečené jehněčí na česneku s rozmarýnem
Pomalu pečené jehněčí na česneku s rozmarýnem
Velmi snadné
Více než 60 minut
3/5
Bezlepkové
Hlavní chod
Ingredience
Složení
4 porce
Jehněčí kýta 1 kg
Pepř
Sůl
Česnek 4 ks
Olej olivový 3 plž
Rozmarýn čerstvý 4 snít.
Voda 250 ml
Jehněčí kýta 1 kg
Pepř
Sůl
Česnek 4 ks
Olej olivový 3 plž
Rozmarýn čerstvý 4 snít.
Voda 250 ml
Příprava
1
Jehněčí kýtu očistěte, vetřete do masa lžičku soli a pepře. Důkladně ji potřete olejem. Vložte do pekáče a obložte přepůlenými palicemi česneku i se slupkou a snítkami rozmarýnu. Podlijte vodou, pekáč přiklopte víkem nebo překryjte alobalem a pečte 2 hodiny v předehřáté troubě na 180 °C. Sundejte víko nebo alobal. Odkryté pečte dalších 30 minut.
2
Jehněčí kýtu natrhejte nebo nakrájejte na plátky a podávejte s upečeným česnekem, který si pak na talíři vymáčkněte ze slupky. Jehněčí bude chutnat například s bramborovou kaší.
1
Jehněčí kýtu očistěte, vetřete do masa lžičku soli a pepře. Důkladně ji potřete olejem. Vložte do pekáče a obložte přepůlenými palicemi česneku i se slupkou a snítkami rozmarýnu. Podlijte vodou, pekáč přiklopte víkem nebo překryjte alobalem a pečte 2 hodiny v předehřáté troubě na 180 °C. Sundejte víko nebo alobal. Odkryté pečte dalších 30 minut.
2
Jehněčí kýtu natrhejte nebo nakrájejte na plátky a podávejte s upečeným česnekem, který si pak na talíři vymáčkněte ze slupky. Jehněčí bude chutnat například s bramborovou kaší.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!