Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPomalu pečené husí prso s pečeným zelím od šéfkuchaře Pavla Švestky
Albert logoAlbert logo
  • Pomalu pečené husí prso s pečeným zelím od šéfkuchaře Pavla Švestky

Pomalu pečené husí prso s pečeným zelím od šéfkuchaře Pavla Švestky

Pomalu pečené husí prso s pečeným zelím od šéfkuchaře Pavla Švestky
Snadné
Více než 60 minut
1/5
Česká
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Zelí červené 500 g
  • Máslo 100 g
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Červené víno 300 ml
  • Sůl
  • Pepř
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Brambory 300 g
  • Strouhanka 60 g
  • Vejce 1 ks
  • Majoránka 2 g
  • Pohanka 30 g
  • Olej 500 ml
  • Husí prsa 2 ks
  • Brusinky kompotované 50 g
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Zelí červené 500 g
  • Máslo 100 g
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Červené víno 300 ml
  • Sůl
  • Pepř
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Brambory 300 g
  • Strouhanka 60 g
  • Vejce 1 ks
  • Majoránka 2 g
  • Pohanka 30 g
  • Olej 500 ml
  • Husí prsa 2 ks
  • Brusinky kompotované 50 g

Příprava

1
Menší hlávku zelí umyjte a vprostřed vykrojte z celé hlávky 2 stejně široké plátky, asi 3 cm široké. Opečte je na troše másla na pánvi, přidejte lžíci cukru, postupně podlijte 300 ml červeného vína a vařte do změknutí. Poté zelí rozkrojte na 4 stejné porce a lehce dochuťte solí a pepřem. Zbylou část zelí nakrájejte nadrobno, vložte do hrnce s osolenou vodou a vařte doměkka. Přidejte 200 ml smetany a rozmixujte ponorným mixérem v hladké pyré.
2
Uvařte 300 g brambor v hrnci s osolenou vroucí vodou do změknutí. Nechte je vychladnout, oloupejte, vložte do větší mísy a přidejte 60 g strouhanky, vejce, 2 g majoránky, osolte a zamíchejte. Navlhčenými dlaněmi tvarujte knedlíčky a opečte je na pánvi dozlatova.
3
Propláchněte 30 g pohanky a osušte ji papírovou utěrkou. V rendlíku rozpalte 500 ml oleje na 200 °C, pohanku dejte do sítka, ponořte do oleje a smažte přibližně 10 vteřin. Pohankový popcorn vyndejte a nechte osušit na papírovém ubrousku.
4
Zbylý výpek z pečené husy, jablka a cibuli z pekáčku rozmixujte dohladka, přeceďte přes jemné síto a dochuťte solí a pepřem. Pokud je omáčka hustá, můžete ji rozředit vývarem nebo vodou. Před podáváním opečte husí prsa ze svatomartinské pečínky na pánvi kůží dolů dokřupava. Maso servírujte s opečeným zelím, s pyré z červeného zelí, bramborovými knedlíčky, pohankovým popcornem, omáčkou z pečených jablek, ozdobené brusinkami a čerstvou petrželkou.
1
Menší hlávku zelí umyjte a vprostřed vykrojte z celé hlávky 2 stejně široké plátky, asi 3 cm široké. Opečte je na troše másla na pánvi, přidejte lžíci cukru, postupně podlijte 300 ml červeného vína a vařte do změknutí. Poté zelí rozkrojte na 4 stejné porce a lehce dochuťte solí a pepřem. Zbylou část zelí nakrájejte nadrobno, vložte do hrnce s osolenou vodou a vařte doměkka. Přidejte 200 ml smetany a rozmixujte ponorným mixérem v hladké pyré.
2
Uvařte 300 g brambor v hrnci s osolenou vroucí vodou do změknutí. Nechte je vychladnout, oloupejte, vložte do větší mísy a přidejte 60 g strouhanky, vejce, 2 g majoránky, osolte a zamíchejte. Navlhčenými dlaněmi tvarujte knedlíčky a opečte je na pánvi dozlatova.
3
Propláchněte 30 g pohanky a osušte ji papírovou utěrkou. V rendlíku rozpalte 500 ml oleje na 200 °C, pohanku dejte do sítka, ponořte do oleje a smažte přibližně 10 vteřin. Pohankový popcorn vyndejte a nechte osušit na papírovém ubrousku.
4
Zbylý výpek z pečené husy, jablka a cibuli z pekáčku rozmixujte dohladka, přeceďte přes jemné síto a dochuťte solí a pepřem. Pokud je omáčka hustá, můžete ji rozředit vývarem nebo vodou. Před podáváním opečte husí prsa ze svatomartinské pečínky na pánvi kůží dolů dokřupava. Maso servírujte s opečeným zelím, s pyré z červeného zelí, bramborovými knedlíčky, pohankovým popcornem, omáčkou z pečených jablek, ozdobené brusinkami a čerstvou petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    Svatomartinská hostina jde připravit jako od šéfkuchaře, téměř bez práce a do 20 minut díky šťavnatému sous vide husímu prsíčku Albert Excellent.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 17 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 17 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 17 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 17 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.