1
V rendlíku rozehřejte olivový olej nechte na něm zesklovatět cibuli. Pak přidejte česnek a ještě 1–2 minuty opékejte. Přilijte citronovou a pomerančovou šťávu, přiveďte k varu a nechte jemně probublávat 2 minuty. Přilijte ocet. Polovinu omáčky vlijte do mixéru a nechte zchladnout. Zbytek omáčky také nechte vychladnout a dejte do lednice – budete ji potřebovat na podlévání při pečení.
2
V misce smíchejte sušenou cibuli, česnek a kmín a 2 lžíce této směsi přidejte do robotu. Přidejte worcester, 1 lžíci soli a umixujte marinádu.
3
Maso a marinádu dejte do uzavíratelného sáčku, vymačkejte vzduch a dejte na 8 hodin marinovat do lednice, občas otočte. Před přípravou maso vyndejte ze sáčku a nechte dojít pokojové teploty.
4
Troubu předehřejte na 180 °C. Do masa vetřete zbytek suché kořenicí směsi a rychle ho opečte z obou stran na litinové pánvi. Přendejte do trouby a pečte 3 hodiny, průběžně podlévejte citrusovou šťávou z lednice. Pak snižte teplotu na 140 °C a pečte ještě 2–3 hodiny. Vyjměte z trouby, přikryjte alobalem a nechte 30 minut odpočívat. Maso natrhejte vidličkou a podávejte s křenem, hořčicí či vašimi oblíbenými omáčkami.
1
V rendlíku rozehřejte olivový olej nechte na něm zesklovatět cibuli. Pak přidejte česnek a ještě 1–2 minuty opékejte. Přilijte citronovou a pomerančovou šťávu, přiveďte k varu a nechte jemně probublávat 2 minuty. Přilijte ocet. Polovinu omáčky vlijte do mixéru a nechte zchladnout. Zbytek omáčky také nechte vychladnout a dejte do lednice – budete ji potřebovat na podlévání při pečení.
2
V misce smíchejte sušenou cibuli, česnek a kmín a 2 lžíce této směsi přidejte do robotu. Přidejte worcester, 1 lžíci soli a umixujte marinádu.
3
Maso a marinádu dejte do uzavíratelného sáčku, vymačkejte vzduch a dejte na 8 hodin marinovat do lednice, občas otočte. Před přípravou maso vyndejte ze sáčku a nechte dojít pokojové teploty.
4
Troubu předehřejte na 180 °C. Do masa vetřete zbytek suché kořenicí směsi a rychle ho opečte z obou stran na litinové pánvi. Přendejte do trouby a pečte 3 hodiny, průběžně podlévejte citrusovou šťávou z lednice. Pak snižte teplotu na 140 °C a pečte ještě 2–3 hodiny. Vyjměte z trouby, přikryjte alobalem a nechte 30 minut odpočívat. Maso natrhejte vidličkou a podávejte s křenem, hořčicí či vašimi oblíbenými omáčkami.