Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPomalu pečená plec s citrusovou marinádou mojo
Albert logoAlbert logo
  • Pomalu pečená plec s citrusovou marinádou mojo

Pomalu pečená plec s citrusovou marinádou mojo

Pomalu pečená plec s citrusovou marinádou mojo
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Olej olivový 1 plž
  • Cibule 1 ks
  • Citronová šťáva 240 ml
  • Česnek 2 strouž.
  • Pomerančová šťáva 240 ml
  • Kvasný ocet 2 plž
  • Cibule sušená 2 plž
  • Česnek sušený 2 plž
  • Worcesterová omáčka 1 plž
  • Kmín mletý 1,5 člž
  • Vepřová plec 2,5 kg
  • Sůl
  • Olej olivový 1 plž
  • Cibule 1 ks
  • Citronová šťáva 240 ml
  • Česnek 2 strouž.
  • Pomerančová šťáva 240 ml
  • Kvasný ocet 2 plž
  • Cibule sušená 2 plž
  • Česnek sušený 2 plž
  • Worcesterová omáčka 1 plž
  • Kmín mletý 1,5 člž
  • Vepřová plec 2,5 kg
  • Sůl

Příprava

1
V rendlíku rozehřejte olivový olej nechte na něm zesklovatět cibuli. Pak přidejte česnek a ještě 1–2 minuty opékejte. Přilijte citronovou a pomerančovou šťávu, přiveďte k varu a nechte jemně probublávat 2 minuty. Přilijte ocet. Polovinu omáčky vlijte do mixéru a nechte zchladnout. Zbytek omáčky také nechte vychladnout a dejte do lednice – budete ji potřebovat na podlévání při pečení.
2
V misce smíchejte sušenou cibuli, česnek a kmín a 2 lžíce této směsi přidejte do robotu. Přidejte worcester, 1 lžíci soli a umixujte marinádu.
3
Maso a marinádu dejte do uzavíratelného sáčku, vymačkejte vzduch a dejte na 8 hodin marinovat do lednice, občas otočte. Před přípravou maso vyndejte ze sáčku a nechte dojít pokojové teploty.
4
Troubu předehřejte na 180 °C. Do masa vetřete zbytek suché kořenicí směsi a rychle ho opečte z obou stran na litinové pánvi. Přendejte do trouby a pečte 3 hodiny, průběžně podlévejte citrusovou šťávou z lednice. Pak snižte teplotu na 140 °C a pečte ještě 2–3 hodiny. Vyjměte z trouby, přikryjte alobalem a nechte 30 minut odpočívat. Maso natrhejte vidličkou a podávejte s křenem, hořčicí či vašimi oblíbenými omáčkami.
1
V rendlíku rozehřejte olivový olej nechte na něm zesklovatět cibuli. Pak přidejte česnek a ještě 1–2 minuty opékejte. Přilijte citronovou a pomerančovou šťávu, přiveďte k varu a nechte jemně probublávat 2 minuty. Přilijte ocet. Polovinu omáčky vlijte do mixéru a nechte zchladnout. Zbytek omáčky také nechte vychladnout a dejte do lednice – budete ji potřebovat na podlévání při pečení.
2
V misce smíchejte sušenou cibuli, česnek a kmín a 2 lžíce této směsi přidejte do robotu. Přidejte worcester, 1 lžíci soli a umixujte marinádu.
3
Maso a marinádu dejte do uzavíratelného sáčku, vymačkejte vzduch a dejte na 8 hodin marinovat do lednice, občas otočte. Před přípravou maso vyndejte ze sáčku a nechte dojít pokojové teploty.
4
Troubu předehřejte na 180 °C. Do masa vetřete zbytek suché kořenicí směsi a rychle ho opečte z obou stran na litinové pánvi. Přendejte do trouby a pečte 3 hodiny, průběžně podlévejte citrusovou šťávou z lednice. Pak snižte teplotu na 140 °C a pečte ještě 2–3 hodiny. Vyjměte z trouby, přikryjte alobalem a nechte 30 minut odpočívat. Maso natrhejte vidličkou a podávejte s křenem, hořčicí či vašimi oblíbenými omáčkami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.