Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPomalu pečená hovězí kližka v BBQ omáčce
Albert logoAlbert logo
  • Pomalu pečená hovězí kližka v BBQ omáčce

Pomalu pečená hovězí kližka v BBQ omáčce

Pomalu pečená hovězí kližka v BBQ omáčce
Náročné
16-30 minut
1/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Hovězí kližka 500 g
  • Salát ledový
  • Kečup 350 g
  • Bageta
  • Cukr tmavý 120 g
  • Jablečný ocet 3 plž
  • Worcesterová omáčka 3 plž
  • Chilli paprička 2 ks
  • Cibule 1/2 ks
  • Paprika mletá sladká 1 plž
  • Kmín mletý 1 plž
  • Chilli mleté 1 plž
  • Sůl 1 plž
  • Pepř 1 plž
  • Česnek sušený 1 plž
  • Hovězí kližka 500 g
  • Salát ledový
  • Kečup 350 g
  • Bageta
  • Cukr tmavý 120 g
  • Jablečný ocet 3 plž
  • Worcesterová omáčka 3 plž
  • Chilli paprička 2 ks
  • Cibule 1/2 ks
  • Paprika mletá sladká 1 plž
  • Kmín mletý 1 plž
  • Chilli mleté 1 plž
  • Sůl 1 plž
  • Pepř 1 plž
  • Česnek sušený 1 plž

Příprava

1
Troubu předehřejte na 160 °C. 
2
Ve větším, těžkém, nejlépe litinovém kastrolu, který je vhodný do trouby, smíchejte všechny přísady na BBQ omáčku se 125 ml vody.
3
V míse smíchejte všechny přísady na okořenění masa. Maso omyjte, osušte a překrojte přes vlákno na dvě části. Každou část rovnoměrně obalte v připraveném koření, případně ho do masa pořádně vmasírujte. 
4
Maso vložte do kastrolu s BBQ omáčkou, přiklopte a dejte do trouby. Pečte 4–6 hodin, až je maso měkké tak, že se rozpadá na vlákna.
5
Maso vyndejte na prkénko a pomocí dvou vidliček ho natrhejte na vlákna. Z BBQ omáčky odeberte přebytečný tuk, pokud bude třeba, omáčku ještě na plotně svařte, vraťte do ní maso a prohřejte.
6
Masem, případně zeleninou a natenko nakrájenými chilli papričkami naplňte bagetu nebo housku a podávejte.
1
Troubu předehřejte na 160 °C. 
2
Ve větším, těžkém, nejlépe litinovém kastrolu, který je vhodný do trouby, smíchejte všechny přísady na BBQ omáčku se 125 ml vody.
3
V míse smíchejte všechny přísady na okořenění masa. Maso omyjte, osušte a překrojte přes vlákno na dvě části. Každou část rovnoměrně obalte v připraveném koření, případně ho do masa pořádně vmasírujte. 
4
Maso vložte do kastrolu s BBQ omáčkou, přiklopte a dejte do trouby. Pečte 4–6 hodin, až je maso měkké tak, že se rozpadá na vlákna.
5
Maso vyndejte na prkénko a pomocí dvou vidliček ho natrhejte na vlákna. Z BBQ omáčky odeberte přebytečný tuk, pokud bude třeba, omáčku ještě na plotně svařte, vraťte do ní maso a prohřejte.
6
Masem, případně zeleninou a natenko nakrájenými chilli papričkami naplňte bagetu nebo housku a podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 18 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 18 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 18 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 18 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.