1
Připravte si dvě dortové formy o průměru 12 a 18 cm. V misce smíchejte prosátou mouku a prášek do pečiva, pak přidejte namleté vlašské ořechy.
2
V robotu ušlehejte 300 g másla spolu s 300 g cukru do pěny. Oddělte žloutky a bílky. Postupně po jednom přimíchávejte 6 žloutků, až vznikne hladká emulze.
3
V druhé misce ušlehejte 6 bílků do sněhu. K máslové směsi pomalu přimíchávejte moučnou směs. Nakonec vmíchejte jogurt a ručně zapracujte bílkový sníh. Pečte v troubě na 180 °C cca 50 minut.
4
Nad vodní lázní rozehřejte čokoládu. Zahřejte smetanu k varu, dejte stranou a po třetinách přimíchávejte k rozpuštěné čokoládě. Čokoládovou směs zakryjte fólií a nechte vychladnout. Mezitím slijte broskve. Nálev použijte na potření jednotlivých korpusů, tak aby byly vlhké a vláčné. Broskve nakrájejte na kostičky 1 × 1 cm.
5
V robotu vyšlehejte mascarpone se 100 g cukru a pak přidejte vychladlou čokoládovou směs a už jen stěrkou zapracujte na krém.
6
Po upečení korpusy vyjměte z forem a nechte vychladnout. Pak rozkrojte na 3 třetiny. Jednotlivé třetiny potřete broskvovým sirupem, poté rozdělte na dva vnitřní korpusy nakrajené broskve. Pláty korpusu pomažte krémem, který jste si rozdělili na 4 porce. Vždy nejdříve namažte jeden korpus, rozetřete a pak položte další část korpusu. Tento způsob opakujte, až budete mít všechny korpusy složené.
7
Dort dejte vychladnout do lednice a připravte si máslový krém na obmazání dortu. Do mísy nad vodní lázeň dejte 3 bílky spolu s 180 g cukru. Šlehejte, než se cukr úplně nerozpustí a docílíte lesklého sněhu. Ten pak přendejte do robotu a šlehejte na maximum až do vychladnutí. Poté po malinkých kouscích zašlehávejte 350 g měkkého másla. Vznikne krásný lesklý bílý nadýchaný krém. Ten rovnou aplikujte pomocí paletového nože na obě patra dortu. Spodní patro vyztužte několika širokými brčky. Pod horní patro dejte podložku z tvrdého kartonu – můžete ho obalit potravinářskou fólií. Nahoru položte druhé patro a nechte přes noc vychladnout.
1
Připravte si dvě dortové formy o průměru 12 a 18 cm. V misce smíchejte prosátou mouku a prášek do pečiva, pak přidejte namleté vlašské ořechy.
2
V robotu ušlehejte 300 g másla spolu s 300 g cukru do pěny. Oddělte žloutky a bílky. Postupně po jednom přimíchávejte 6 žloutků, až vznikne hladká emulze.
3
V druhé misce ušlehejte 6 bílků do sněhu. K máslové směsi pomalu přimíchávejte moučnou směs. Nakonec vmíchejte jogurt a ručně zapracujte bílkový sníh. Pečte v troubě na 180 °C cca 50 minut.
4
Nad vodní lázní rozehřejte čokoládu. Zahřejte smetanu k varu, dejte stranou a po třetinách přimíchávejte k rozpuštěné čokoládě. Čokoládovou směs zakryjte fólií a nechte vychladnout. Mezitím slijte broskve. Nálev použijte na potření jednotlivých korpusů, tak aby byly vlhké a vláčné. Broskve nakrájejte na kostičky 1 × 1 cm.
5
V robotu vyšlehejte mascarpone se 100 g cukru a pak přidejte vychladlou čokoládovou směs a už jen stěrkou zapracujte na krém.
6
Po upečení korpusy vyjměte z forem a nechte vychladnout. Pak rozkrojte na 3 třetiny. Jednotlivé třetiny potřete broskvovým sirupem, poté rozdělte na dva vnitřní korpusy nakrajené broskve. Pláty korpusu pomažte krémem, který jste si rozdělili na 4 porce. Vždy nejdříve namažte jeden korpus, rozetřete a pak položte další část korpusu. Tento způsob opakujte, až budete mít všechny korpusy složené.
7
Dort dejte vychladnout do lednice a připravte si máslový krém na obmazání dortu. Do mísy nad vodní lázeň dejte 3 bílky spolu s 180 g cukru. Šlehejte, než se cukr úplně nerozpustí a docílíte lesklého sněhu. Ten pak přendejte do robotu a šlehejte na maximum až do vychladnutí. Poté po malinkých kouscích zašlehávejte 350 g měkkého másla. Vznikne krásný lesklý bílý nadýchaný krém. Ten rovnou aplikujte pomocí paletového nože na obě patra dortu. Spodní patro vyztužte několika širokými brčky. Pod horní patro dejte podložku z tvrdého kartonu – můžete ho obalit potravinářskou fólií. Nahoru položte druhé patro a nechte přes noc vychladnout.