1
Předehřejte troubu na 220 °C a vyložte si dva plechy pečicím papírem. Ve velké míse promíchejte růžičky květáku se 2 lžícemi oleje, solí a pepřem. Rozložte je na pečicí papír a pečte asi 25 minut dozlatova a doměkka. Vyjměte z trouby a stáhněte teplotu na 150 °C.
2
V misce protřeste kapustu spolu se 2 lžícemi olivového oleje a solí. Pečte na druhém plechu asi půl hodiny dokřupava, v polovině pečení promíchejte. Pokud je k tomu vaše trouba vhodná, pečte spolu s květákem.
3
Mezitím rozehřejte v hrnci zbývající dvě lžíce oleje a zesklovaťte na něm cibuli. Pak přisypte česnek a zhruba minutu ho míchejte, ale dávejte pozor, aby příliš nezhnědl nebo nezhořkl. Přihoďte opečený květák a zalijte ho vývarem. Přiveďte k varu a povařte 10 minut. Pak přidejte kapustu (trochu si nechte na ozdobu) a vařte ještě dalších 10–15 minut. Těsně před koncem párkrát strouhněte do polévky muškátový oříšek. Promixujte dohladka a podávejte ozdobené odloženou kapustou a opečenými piniemi.
1
Předehřejte troubu na 220 °C a vyložte si dva plechy pečicím papírem. Ve velké míse promíchejte růžičky květáku se 2 lžícemi oleje, solí a pepřem. Rozložte je na pečicí papír a pečte asi 25 minut dozlatova a doměkka. Vyjměte z trouby a stáhněte teplotu na 150 °C.
2
V misce protřeste kapustu spolu se 2 lžícemi olivového oleje a solí. Pečte na druhém plechu asi půl hodiny dokřupava, v polovině pečení promíchejte. Pokud je k tomu vaše trouba vhodná, pečte spolu s květákem.
3
Mezitím rozehřejte v hrnci zbývající dvě lžíce oleje a zesklovaťte na něm cibuli. Pak přisypte česnek a zhruba minutu ho míchejte, ale dávejte pozor, aby příliš nezhnědl nebo nezhořkl. Přihoďte opečený květák a zalijte ho vývarem. Přiveďte k varu a povařte 10 minut. Pak přidejte kapustu (trochu si nechte na ozdobu) a vařte ještě dalších 10–15 minut. Těsně před koncem párkrát strouhněte do polévky muškátový oříšek. Promixujte dohladka a podávejte ozdobené odloženou kapustou a opečenými piniemi.