Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPolévka z pečené mrkve s bylinkovými knedlíčky
Albert logoAlbert logo
  • Polévka z pečené mrkve s bylinkovými knedlíčky

Polévka z pečené mrkve s bylinkovými knedlíčky

Polévka z pečené mrkve s bylinkovými knedlíčky
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Polévka

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Mrkev 1 kg
  • Cibule 340 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín mletý 1 plž
  • Vývar zeleninový 1,5 l
  • Olej olivový 2 plž
  • Smetana na vaření 310 g
  • Mouka hladká 150 g
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Petrželka čerstvá 2 plž
  • Pažitka čerstvá 2 plž
  • Mléko polotučné 60 ml
  • Mrkev 1 kg
  • Cibule 340 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín mletý 1 plž
  • Vývar zeleninový 1,5 l
  • Olej olivový 2 plž
  • Smetana na vaření 310 g
  • Mouka hladká 150 g
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Petrželka čerstvá 2 plž
  • Pažitka čerstvá 2 plž
  • Mléko polotučné 60 ml

Příprava

1
Předehřejte troubu na 180°C. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte mrkev a cibuli, osolte, opepřete a okmínujte. Pokapejte olejem. Pečte asi 30 minut, až mrkev změkne.
2
Zatím si připravte knedlíčky. V míse smíchejte mouku s kypřicím práškem, bylinky, sůl a pepř. Uprostřed udělejte důlek a vlijte do něj mléko se smetanou, promíchejte. Těsto hněťte asi 2 minuty dohladka. Pak z něj vytvarujte váleček o průměru 5 cm a nakrájejte z něj 8 plátků, knedlíčků.
3
V troubě se mezitím upekla zelenina, přesuňte ji do hrnce, zalijte vývarem a smetanou, rozmixujte a přiveďte k varu.
4
Do vařící polévky vhoďte knedlíčky a povařte je 6–8 minut, zkontrolujte, zda nejsou uprostřed syrové, a podávejte.
1
Předehřejte troubu na 180°C. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte mrkev a cibuli, osolte, opepřete a okmínujte. Pokapejte olejem. Pečte asi 30 minut, až mrkev změkne.
2
Zatím si připravte knedlíčky. V míse smíchejte mouku s kypřicím práškem, bylinky, sůl a pepř. Uprostřed udělejte důlek a vlijte do něj mléko se smetanou, promíchejte. Těsto hněťte asi 2 minuty dohladka. Pak z něj vytvarujte váleček o průměru 5 cm a nakrájejte z něj 8 plátků, knedlíčků.
3
V troubě se mezitím upekla zelenina, přesuňte ji do hrnce, zalijte vývarem a smetanou, rozmixujte a přiveďte k varu.
4
Do vařící polévky vhoďte knedlíčky a povařte je 6–8 minut, zkontrolujte, zda nejsou uprostřed syrové, a podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.