1
Předehřejte troubu na 180°C. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte mrkev a cibuli, osolte, opepřete a okmínujte. Pokapejte olejem. Pečte asi 30 minut, až mrkev změkne.
2
Zatím si připravte knedlíčky. V míse smíchejte mouku s kypřicím práškem, bylinky, sůl a pepř. Uprostřed udělejte důlek a vlijte do něj mléko se smetanou, promíchejte. Těsto hněťte asi 2 minuty dohladka. Pak z něj vytvarujte váleček o průměru 5 cm a nakrájejte z něj 8 plátků, knedlíčků.
3
V troubě se mezitím upekla zelenina, přesuňte ji do hrnce, zalijte vývarem a smetanou, rozmixujte a přiveďte k varu.
4
Do vařící polévky vhoďte knedlíčky a povařte je 6–8 minut, zkontrolujte, zda nejsou uprostřed syrové, a podávejte.
1
Předehřejte troubu na 180°C. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte mrkev a cibuli, osolte, opepřete a okmínujte. Pokapejte olejem. Pečte asi 30 minut, až mrkev změkne.
2
Zatím si připravte knedlíčky. V míse smíchejte mouku s kypřicím práškem, bylinky, sůl a pepř. Uprostřed udělejte důlek a vlijte do něj mléko se smetanou, promíchejte. Těsto hněťte asi 2 minuty dohladka. Pak z něj vytvarujte váleček o průměru 5 cm a nakrájejte z něj 8 plátků, knedlíčků.
3
V troubě se mezitím upekla zelenina, přesuňte ji do hrnce, zalijte vývarem a smetanou, rozmixujte a přiveďte k varu.
4
Do vařící polévky vhoďte knedlíčky a povařte je 6–8 minut, zkontrolujte, zda nejsou uprostřed syrové, a podávejte.