Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPolévka z červené řepy
Albert logoAlbert logo
  • Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Červená řepa BIO 4 ks
  • Olej olivový 2 člž
  • Směs čerstvých bylinek 1 svaz.
  • Mrkev BIO 2 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Brambory 500 g
  • Cibule 1 ks
  • Řapíkatý celer 3 řap.
  • Vývar kuřecí 1 l
  • Zakysaná smetana 2 plž
  • Pažitka čerstvá
  • Červená řepa BIO 4 ks
  • Olej olivový 2 člž
  • Směs čerstvých bylinek 1 svaz.
  • Mrkev BIO 2 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Brambory 500 g
  • Cibule 1 ks
  • Řapíkatý celer 3 řap.
  • Vývar kuřecí 1 l
  • Zakysaná smetana 2 plž
  • Pažitka čerstvá

Příprava

1
Červené řepy oloupejte a nasekejte na středně velké kousky.
2
Olej rozpalte v hrnci na polévku, přidejte cibuli, nastrouhanou mrkev a celer na kolečka a za stálého míchání opékejte, dokud cibule nezměkne.
3
Přidejte červenou řepu, oloupané, nakrájené brambory a bylinky svázané kuchyňským provázkem (tymián, rozmarýn, petrželka) zalijte vývarem a 250 ml studené vody a přiveďte k varu.
4
Snižte plamen a přiklopené hodinu vařte, aby řepa změkla. Pak nechte mírně zchladnout a vyndejte svazek bylin.
5
Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte se zakysanou smetanou a posypanou nahrubo nasekanou čerstvou pažitkou.
1
Červené řepy oloupejte a nasekejte na středně velké kousky.
2
Olej rozpalte v hrnci na polévku, přidejte cibuli, nastrouhanou mrkev a celer na kolečka a za stálého míchání opékejte, dokud cibule nezměkne.
3
Přidejte červenou řepu, oloupané, nakrájené brambory a bylinky svázané kuchyňským provázkem (tymián, rozmarýn, petrželka) zalijte vývarem a 250 ml studené vody a přiveďte k varu.
4
Snižte plamen a přiklopené hodinu vařte, aby řepa změkla. Pak nechte mírně zchladnout a vyndejte svazek bylin.
5
Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte se zakysanou smetanou a posypanou nahrubo nasekanou čerstvou pažitkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.