Svěží zelená polévka je plná čerstvé jarní zeleniny. Pro slavnostní tabuli je ideální, protože lahodí oku stejně jako chuťovým pohárkům.
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Vegetariánské
Polévka
Ingredience
Složení
4 porce
Máslo 100 g
Vejce 2 ks
Ementál bloček 75 g
Muškátový oříšek
Parmazán 25 g
Pepř
Mouka hrubá 100 g
Sůl
Cibulka jarní 1 svaz.
Vývar zeleninový 1 l
Brokolice 1/2 ks
Fazolky zelené 150 g
Hrášek mražený 2 hrs.
Baby špenát 1 hrs.
Máslo 100 g
Vejce 2 ks
Ementál bloček 75 g
Muškátový oříšek
Parmazán 25 g
Pepř
Mouka hrubá 100 g
Sůl
Cibulka jarní 1 svaz.
Vývar zeleninový 1 l
Brokolice 1/2 ks
Fazolky zelené 150 g
Hrášek mražený 2 hrs.
Baby špenát 1 hrs.
Příprava
1
Změklé máslo utřete s vejci a pak zapracujte oba druhy nastrouhaných sýrů, koření a mouku. Nechte zhruba půl hodiny vychladit v lednici a poté navlhčenýma rukama tvořte menší kuličky.
2
Na rozehřátém másle nechte zpěnit nakrájenou jarní cibulku. Zalijte vývarem, přidejte brokolici rozebranou na malé růžičky, mražený hrášek a fazolové lusky nakrájené na jemné proužky. Vařte zhruba pět minut, až bude zelenina měkká na skus. Pak do polévky zavařte knedlíčky a po dalších pěti minutách přidejte baby špenát.
1
Změklé máslo utřete s vejci a pak zapracujte oba druhy nastrouhaných sýrů, koření a mouku. Nechte zhruba půl hodiny vychladit v lednici a poté navlhčenýma rukama tvořte menší kuličky.
2
Na rozehřátém másle nechte zpěnit nakrájenou jarní cibulku. Zalijte vývarem, přidejte brokolici rozebranou na malé růžičky, mražený hrášek a fazolové lusky nakrájené na jemné proužky. Vařte zhruba pět minut, až bude zelenina měkká na skus. Pak do polévky zavařte knedlíčky a po dalších pěti minutách přidejte baby špenát.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!