ReceptyPolévka s červenou čočkou, cizrnou a quinoou
Polévka s červenou čočkou, cizrnou a quinoou
Snadné
31-45 minut
4/5
Polévka
Ingredience
Složení
1 porcí
Mrkev 2 ks
Cibule 1 ks
Olej slunečnicový 1 plž
Řapíkatý celer 2 řap.
Zázvor 2 cm
Koření indické masala 1 člž
Kurkuma 1 člž
Česnek 3 strouž.
Čočka červená 190 g
Rajčata krájená v plechovce 400 g
Vývar kuřecí 750 ml
Cizrna sterilovaná 400 g
Quinoa 180 g
Chilli mleté
Pepř
Jogurt řecký 1 ks
Zakysaná smetana 1 ks
Sůl
Koriandr čerstvý
Mrkev 2 ks
Cibule 1 ks
Olej slunečnicový 1 plž
Řapíkatý celer 2 řap.
Zázvor 2 cm
Koření indické masala 1 člž
Kurkuma 1 člž
Česnek 3 strouž.
Čočka červená 190 g
Rajčata krájená v plechovce 400 g
Vývar kuřecí 750 ml
Cizrna sterilovaná 400 g
Quinoa 180 g
Chilli mleté
Pepř
Příprava
1
V kastrolu rozehřejte olej a opékejte cibuli, mrkev a celer 10–15 minut. Přidejte česnek, zázvor a koření a opékejte další minutu. Vsypte čočku, přilijte vývar a rajčata z plechovky. Na mírném ohni vařte 10–15 minut, až čočka změkne. Přidejte cizrnu a quinou a 5 minut zvolna vařte. Okořeňte, osolte a podávejte se zakysanou smetanou a lístky koriandru.
1
V kastrolu rozehřejte olej a opékejte cibuli, mrkev a celer 10–15 minut. Přidejte česnek, zázvor a koření a opékejte další minutu. Vsypte čočku, přilijte vývar a rajčata z plechovky. Na mírném ohni vařte 10–15 minut, až čočka změkne. Přidejte cizrnu a quinou a 5 minut zvolna vařte. Okořeňte, osolte a podávejte se zakysanou smetanou a lístky koriandru.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!