1
Maso smíchejte se strouhankou, parmazánem, prolisovaným česnekem, pažitkou a vejcem. Osolte a opepřete, vypracujte asi 28 knedlíčků. Na mírném ohni rozehřejte v pánvi máslo a knedlíčky ze všech stran asi 3 minuty opékejte. Zůstanou-li trochu syrové, nevadí. Odložte je na talíř.
2
Na polévku v hrnci na oleji 3 minuty opékejte pórek. Přidejte plátky česneku, minutu míchejte, zalijte vývarem, přiveďte k varu. Pak do polévky vhoďte mrkev a těstoviny a pár minut povařte – obojí by mělo být „na skus“. Asi 2 minuty před koncem vaření vložte kuřecí knedlíčky. Odstavte, vsypte špenát, vmíchejte parmazán, podle chuti dosolte a opepřete. Jezte posypané bazalkou a parmazánem.