1
V misce smíchejte 100 g mouky, ¼ lžičky prášku do pečiva a špetku soli. V druhé míse vyšlehejte 100 g másla se 100 g cukru. Přidejte postupně 2 vejce a nakonec i moučnou směs a vypracujte na hladké těsto. Těsto vlijte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C 15 minut. Po upečení nechte těsto vychladnout a následně ho nadrobte do mísy.
2
K drobence přidejte nastrouhanou kůru z omytého bio citronu, 100 g čerstvého sýra a 30 g másla. Rukama prohněťte na lepivé těsto. Z těsta vytvarujte tvary vajíček o velikosti 4 cm.
3
Na rozpálené pánvi zlehka opražte 50 g plátkových mandlí. Nechte je vychladnout a pak postupně mandličky zapíchejte do základu.
4
Se zapichováním postupujte odspodu vzhůru, abyste zachovali hezký tvar šišky. Hotové šištičky uchovávejte v papírové krabici. Před podáváním je nezapomeňte poprášit moučkovým cukrem. Jsou jako zasněžené.
1
V misce smíchejte 100 g mouky, ¼ lžičky prášku do pečiva a špetku soli. V druhé míse vyšlehejte 100 g másla se 100 g cukru. Přidejte postupně 2 vejce a nakonec i moučnou směs a vypracujte na hladké těsto. Těsto vlijte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C 15 minut. Po upečení nechte těsto vychladnout a následně ho nadrobte do mísy.
2
K drobence přidejte nastrouhanou kůru z omytého bio citronu, 100 g čerstvého sýra a 30 g másla. Rukama prohněťte na lepivé těsto. Z těsta vytvarujte tvary vajíček o velikosti 4 cm.
3
Na rozpálené pánvi zlehka opražte 50 g plátkových mandlí. Nechte je vychladnout a pak postupně mandličky zapíchejte do základu.
4
Se zapichováním postupujte odspodu vzhůru, abyste zachovali hezký tvar šišky. Hotové šištičky uchovávejte v papírové krabici. Před podáváním je nezapomeňte poprášit moučkovým cukrem. Jsou jako zasněžené.