1
Formu o rozměru 20 × 9 cm vytřete troškou olivového oleje a pak ji vyložte potravinářskou fólií tak, abyste měli dost fólie na obalení celé teriny.
2
Červenou řepu slijte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Na dno formy rozložte první vrstvu řepy a vyložte jí i boky formy.
3
Hrst tymiánu nasekejte nadrobno a vsypte do misky. Přidejte kozí sýr, čerstvý sýr, nasekanou pažitku, sůl, pepř a smíchejte. Připravenou směs vrstvěte na plátky řepy. Pak opět rozložte vrstvu plátků řepy, následně vrstvu sýrové směsi a takto pokračujte, až naplníte celou terinu.
4
Poslední vrstvu sýrové směsi zakryjte ještě vrstvou řepy a zabalte terinu do zbytku přesahující fólie. Terinu nechte odležet 10 minut v mrazáku.
5
Po vyndání z mrazáku terinu vybalte z fólie na tác. Vlašské ořechy rychle nasucho opražte spolu s cukrem na rozpálené pánvi. Vyjměte a nasekejte na hrubší kousky. Do stejné pánve nalijte zbytek oleje, rozehřejte a na mírném ohni orestujte zbylý tymián. Nakonec ho posypte troškou soli.
6
Terinu ozdobte vlašskými ořechy, opraženým tymiánem se solí a podávejte.
1
Formu o rozměru 20 × 9 cm vytřete troškou olivového oleje a pak ji vyložte potravinářskou fólií tak, abyste měli dost fólie na obalení celé teriny.
2
Červenou řepu slijte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Na dno formy rozložte první vrstvu řepy a vyložte jí i boky formy.
3
Hrst tymiánu nasekejte nadrobno a vsypte do misky. Přidejte kozí sýr, čerstvý sýr, nasekanou pažitku, sůl, pepř a smíchejte. Připravenou směs vrstvěte na plátky řepy. Pak opět rozložte vrstvu plátků řepy, následně vrstvu sýrové směsi a takto pokračujte, až naplníte celou terinu.
4
Poslední vrstvu sýrové směsi zakryjte ještě vrstvou řepy a zabalte terinu do zbytku přesahující fólie. Terinu nechte odležet 10 minut v mrazáku.
5
Po vyndání z mrazáku terinu vybalte z fólie na tác. Vlašské ořechy rychle nasucho opražte spolu s cukrem na rozpálené pánvi. Vyjměte a nasekejte na hrubší kousky. Do stejné pánve nalijte zbytek oleje, rozehřejte a na mírném ohni orestujte zbylý tymián. Nakonec ho posypte troškou soli.
6
Terinu ozdobte vlašskými ořechy, opraženým tymiánem se solí a podávejte.