Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPodzimní terina z řepy s kozím sýrem
Albert logoAlbert logo
  • Podzimní terina z řepy s kozím sýrem

Podzimní terina z řepy s kozím sýrem

Podzimní terina z řepy s kozím sýrem
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Francouzská
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Řepa červená předvařená 8 ks
  • Tymián čerstvý 2 hrs.
  • Olej olivový 1 plž
  • Krémový čerstvý sýr 100 g
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Kozí sýr 300 g
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Pepř
  • Vlašské ořechy 75 g
  • Sůl
  • Řepa červená předvařená 8 ks
  • Tymián čerstvý 2 hrs.
  • Olej olivový 1 plž
  • Krémový čerstvý sýr 100 g
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Kozí sýr 300 g
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Pepř
  • Vlašské ořechy 75 g
  • Sůl

Příprava

1
Formu o rozměru 20 × 9 cm vytřete troškou olivového oleje a pak ji vyložte potravinářskou fólií tak, abyste měli dost fólie na obalení celé teriny.
2
Červenou řepu slijte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Na dno formy rozložte první vrstvu řepy a vyložte jí i boky formy.
3
Hrst tymiánu nasekejte nadrobno a vsypte do misky. Přidejte kozí sýr, čerstvý sýr, nasekanou pažitku, sůl, pepř a smíchejte. Připravenou směs vrstvěte na plátky řepy. Pak opět rozložte vrstvu plátků řepy, následně vrstvu sýrové směsi a takto pokračujte, až naplníte celou terinu.
4
Poslední vrstvu sýrové směsi zakryjte ještě vrstvou řepy a zabalte terinu do zbytku přesahující fólie. Terinu nechte odležet 10 minut v mrazáku.
5
Po vyndání z mrazáku terinu vybalte z fólie na tác. Vlašské ořechy rychle nasucho opražte spolu s cukrem na rozpálené pánvi. Vyjměte a nasekejte na hrubší kousky. Do stejné pánve nalijte zbytek oleje, rozehřejte a na mírném ohni orestujte zbylý tymián. Nakonec ho posypte troškou soli.
6
Terinu ozdobte vlašskými ořechy, opraženým tymiánem se solí a podávejte.
1
Formu o rozměru 20 × 9 cm vytřete troškou olivového oleje a pak ji vyložte potravinářskou fólií tak, abyste měli dost fólie na obalení celé teriny.
2
Červenou řepu slijte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Na dno formy rozložte první vrstvu řepy a vyložte jí i boky formy.
3
Hrst tymiánu nasekejte nadrobno a vsypte do misky. Přidejte kozí sýr, čerstvý sýr, nasekanou pažitku, sůl, pepř a smíchejte. Připravenou směs vrstvěte na plátky řepy. Pak opět rozložte vrstvu plátků řepy, následně vrstvu sýrové směsi a takto pokračujte, až naplníte celou terinu.
4
Poslední vrstvu sýrové směsi zakryjte ještě vrstvou řepy a zabalte terinu do zbytku přesahující fólie. Terinu nechte odležet 10 minut v mrazáku.
5
Po vyndání z mrazáku terinu vybalte z fólie na tác. Vlašské ořechy rychle nasucho opražte spolu s cukrem na rozpálené pánvi. Vyjměte a nasekejte na hrubší kousky. Do stejné pánve nalijte zbytek oleje, rozehřejte a na mírném ohni orestujte zbylý tymián. Nakonec ho posypte troškou soli.
6
Terinu ozdobte vlašskými ořechy, opraženým tymiánem se solí a podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.