1
Dýni nakrájejte na kostky 2 × 2 cm. Pak ji povařte ve vroucí vodě do poloměkka. Dýni sceďte. Tofu nakrájejte na kostky 2 × 2 cm. Papriku omyjte a nakrájejte na větší kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na pravidelné čtverečky. Na 8 špejlí napichujte střídavě dýni, tofu, papriku a cibuli. Špízy pokapejte 2 lžícemi oleje a osolte.
2
Do odměrky dejte 100 g arašídového másla, 50 g nesolených arašídů, 2 lžíce sezamového oleje, 80 ml sójové omáčky, 2 lžíce medu, 2 lžíce rýžového octa, 100 ml vody, 2 cm očištěného a nadrobno nakrájeného zázvoru, 1 očištěný a nakrájený stroužek česneku. Vše rozmixujte na konzistenci krémově hladké omáčky.
3
Špízy opékejte na rozpálené pánvi 4–5 minut ze všech stran.
4
Naservírované špízy posypte 2 lžícemi sezamových semínek, nasekanou chilli papričkou, lístky čerstvého koriandru a podávejte s arašídovou omáčkou a limetou. Špízy si můžete dát jako hlavní jídlo či lehkou večeři. Dobrou chuť!
1
Dýni nakrájejte na kostky 2 × 2 cm. Pak ji povařte ve vroucí vodě do poloměkka. Dýni sceďte. Tofu nakrájejte na kostky 2 × 2 cm. Papriku omyjte a nakrájejte na větší kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na pravidelné čtverečky. Na 8 špejlí napichujte střídavě dýni, tofu, papriku a cibuli. Špízy pokapejte 2 lžícemi oleje a osolte.
2
Do odměrky dejte 100 g arašídového másla, 50 g nesolených arašídů, 2 lžíce sezamového oleje, 80 ml sójové omáčky, 2 lžíce medu, 2 lžíce rýžového octa, 100 ml vody, 2 cm očištěného a nadrobno nakrájeného zázvoru, 1 očištěný a nakrájený stroužek česneku. Vše rozmixujte na konzistenci krémově hladké omáčky.
3
Špízy opékejte na rozpálené pánvi 4–5 minut ze všech stran.
4
Naservírované špízy posypte 2 lžícemi sezamových semínek, nasekanou chilli papričkou, lístky čerstvého koriandru a podávejte s arašídovou omáčkou a limetou. Špízy si můžete dát jako hlavní jídlo či lehkou večeři. Dobrou chuť!