Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPodzimní špízy z dýně a tofu
Albert logoAlbert logo
  • Podzimní špízy z dýně a tofu

Podzimní špízy z dýně a tofu

Podzimní špízy z dýně a tofu
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Párty
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Dýně Hokkaidó 600 g
  • Tofu natural 500 g
  • Paprika červená 1 ks
  • Cibule červená 1 ks
  • Olej sezamový 4 plž
  • Sůl
  • Arašídové máslo 100 g
  • Arašídy nesolené 50 g
  • Sojová omáčka 80 ml
  • Med 2 plž
  • Rýžový ocet 2 plž
  • Zázvor 2 cm
  • Česnek 1 strouž.
  • Sezam 2 plž
  • Chilli paprička 1 ks
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Limetka 1 ks
  • Dýně Hokkaidó 600 g
  • Tofu natural 500 g
  • Paprika červená 1 ks
  • Cibule červená 1 ks
  • Olej sezamový 4 plž
  • Sůl
  • Arašídové máslo 100 g
  • Arašídy nesolené 50 g
  • Sojová omáčka 80 ml
  • Med 2 plž
  • Rýžový ocet 2 plž
  • Zázvor 2 cm
  • Česnek 1 strouž.
  • Sezam 2 plž
  • Chilli paprička 1 ks

Příprava

1
Dýni nakrájejte na kostky 2 × 2 cm. Pak ji povařte ve vroucí vodě do poloměkka. Dýni sceďte. Tofu nakrájejte na kostky 2 × 2 cm. Papriku omyjte a nakrájejte na větší kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na pravidelné čtverečky. Na 8 špejlí napichujte střídavě dýni, tofu, papriku a cibuli. Špízy pokapejte 2 lžícemi oleje a osolte.
2
Do odměrky dejte 100 g arašídového másla, 50 g nesolených arašídů, 2 lžíce sezamového oleje, 80 ml sójové omáčky, 2 lžíce medu, 2 lžíce rýžového octa, 100 ml vody, 2 cm očištěného a nadrobno nakrájeného zázvoru, 1 očištěný a nakrájený stroužek česneku. Vše rozmixujte na konzistenci krémově hladké omáčky.
3
Špízy opékejte na rozpálené pánvi 4–5 minut ze všech stran.
4
Naservírované špízy posypte 2 lžícemi sezamových semínek, nasekanou chilli papričkou, lístky čerstvého koriandru a podávejte s arašídovou omáčkou a limetou. Špízy si můžete dát jako hlavní jídlo či lehkou večeři. Dobrou chuť!
1
Dýni nakrájejte na kostky 2 × 2 cm. Pak ji povařte ve vroucí vodě do poloměkka. Dýni sceďte. Tofu nakrájejte na kostky 2 × 2 cm. Papriku omyjte a nakrájejte na větší kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na pravidelné čtverečky. Na 8 špejlí napichujte střídavě dýni, tofu, papriku a cibuli. Špízy pokapejte 2 lžícemi oleje a osolte.
2
Do odměrky dejte 100 g arašídového másla, 50 g nesolených arašídů, 2 lžíce sezamového oleje, 80 ml sójové omáčky, 2 lžíce medu, 2 lžíce rýžového octa, 100 ml vody, 2 cm očištěného a nadrobno nakrájeného zázvoru, 1 očištěný a nakrájený stroužek česneku. Vše rozmixujte na konzistenci krémově hladké omáčky.
3
Špízy opékejte na rozpálené pánvi 4–5 minut ze všech stran.
4
Naservírované špízy posypte 2 lžícemi sezamových semínek, nasekanou chilli papričkou, lístky čerstvého koriandru a podávejte s arašídovou omáčkou a limetou. Špízy si můžete dát jako hlavní jídlo či lehkou večeři. Dobrou chuť!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 43 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 36 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě dnes

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 43 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 15 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.