1
Troubu předehřejte na 220 °C. Zároveň začněte vařit vodu na tstoviny.
2
Omytou dýni rozpulte, lžící vydlabejte semínka a i se slupkou nakrájejte na kostky. Na plechu vyloženém pečícím papírem promíchejte s 5 lžícemi oleje, šalvějí, solí a pepřem. Pečte 15 minut.
3
Špagety uvařte dle návodu na obalu, odeberte 1 nabíračku vody a zbytek sceďte.
4
Polovinu upečené dýně vsypte do mixéru spolu s oloupaným česnekem, chilli vločkami, šťávou z půlky citronu a vodou z těstovin. Rozmixujte.
5
Špagety promíchejte s dýňovou omáčkou, zbylou upečenou dýní a špenátem.
6
Podávejte ozdobené kousky chilli papričky, lístky špenátu a čtvrtkou citronu.
1
Troubu předehřejte na 220 °C. Zároveň začněte vařit vodu na tstoviny.
2
Omytou dýni rozpulte, lžící vydlabejte semínka a i se slupkou nakrájejte na kostky. Na plechu vyloženém pečícím papírem promíchejte s 5 lžícemi oleje, šalvějí, solí a pepřem. Pečte 15 minut.
3
Špagety uvařte dle návodu na obalu, odeberte 1 nabíračku vody a zbytek sceďte.
4
Polovinu upečené dýně vsypte do mixéru spolu s oloupaným česnekem, chilli vločkami, šťávou z půlky citronu a vodou z těstovin. Rozmixujte.
5
Špagety promíchejte s dýňovou omáčkou, zbylou upečenou dýní a špenátem.
6
Podávejte ozdobené kousky chilli papričky, lístky špenátu a čtvrtkou citronu.