Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPodzimní smaženice s karamelizovanou cibulkou
Albert logoAlbert logo
  • Podzimní smaženice s karamelizovanou cibulkou

Podzimní smaženice s karamelizovanou cibulkou

Smaženici můžete také připravit z čerstvých zahradních žampionů a hlívy ústřičné z Albertu.
Podzimní smaženice s karamelizovanou cibulkou
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Česká
Vegetariánské
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 20 g
  • Cibule BIO 3 ks
  • Cukr krupicový 4 plž
  • Houby čerstvé 400 g
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Sůl
  • Vejce BIO 4 ks
  • Pepř
  • Balzamikový ocet 3 plž
  • Kmín mletý 2/3 člž
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Chléb 4 ks
  • Máslo 20 g
  • Cibule BIO 3 ks
  • Cukr krupicový 4 plž
  • Houby čerstvé 400 g
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Sůl
  • Vejce BIO 4 ks
  • Pepř
  • Balzamikový ocet 3 plž
  • Kmín mletý 2/3 člž
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Chléb 4 ks

Příprava

1
Cibule nakrájejte na tenká půlkolečka. Rozehřejte pánev, vložte polovinu másla, cibuli a cukr. Opékejte, dokud cibule nezhnědne a nezkaramelizuje.
2
Cibuli vyjměte a dejte stranou. Opět vložte kousek másla, lžíci oleje a přisypte očištěné houby, nakrájené na větší kostky. Osolte, opepřete a posypte kmínem. Restujte, dokud houby nepustí vodu a ta se neodpaří, přibližně 10 minut. Přilijte ocet, rozšlehejte vejce, přidejte k houbám a míchejte do zhoustnutí.
3
Servírujte s karamelizovanou cibulkou, kváskovým chlebem a ozdobte jemně nasekanou petrželkou.
1
Cibule nakrájejte na tenká půlkolečka. Rozehřejte pánev, vložte polovinu másla, cibuli a cukr. Opékejte, dokud cibule nezhnědne a nezkaramelizuje.
2
Cibuli vyjměte a dejte stranou. Opět vložte kousek másla, lžíci oleje a přisypte očištěné houby, nakrájené na větší kostky. Osolte, opepřete a posypte kmínem. Restujte, dokud houby nepustí vodu a ta se neodpaří, přibližně 10 minut. Přilijte ocet, rozšlehejte vejce, přidejte k houbám a míchejte do zhoustnutí.
3
Servírujte s karamelizovanou cibulkou, kváskovým chlebem a ozdobte jemně nasekanou petrželkou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.