Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPodzimní rýžový pudink se skořicí
Albert logoAlbert logo
  • Podzimní rýžový pudink se skořicí

Podzimní rýžový pudink se skořicí

Podzimní rýžový pudink se skořicí
Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Česká
Bezlepkové
Snídaně

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 50 g
  • Rýže kulatozrnná 200 g
  • Med 50 ml
  • Badyán celý 1 ks
  • Hřebíček 3 ks
  • Skořice celá 2 ks
  • Citron BIO 1 ks
  • Mandlové mléko 500 ml
  • Skořice mletá 3 člž
  • Cukr třtinový 80 g
  • Mandle plátky 50 g
  • Máslo 50 g
  • Rýže kulatozrnná 200 g
  • Med 50 ml
  • Badyán celý 1 ks
  • Hřebíček 3 ks
  • Skořice celá 2 ks
  • Citron BIO 1 ks
  • Mandlové mléko 500 ml
  • Skořice mletá 3 člž
  • Cukr třtinový 80 g
  • Mandle plátky 50 g

Příprava

1
V hrnci rozehřejte 50 g másla, 200 g rýže dobře propláchněte, přidejte k máslu a promíchejte. Přidejte 50 ml medu, hvězdičku badyánu, 3 hřebíčky, 2 skořice a nastrouhanou kůru z omytého bio citronu.
2
Vše zalijte 500 ml Alpro mandlového neslazeného nápoje a pod pokličkou nechte 20 minut dusit na mírném stupni ohřevu.
3
Z hrnce vyndejte opatrně koření. Přisypte lžičku mleté skořice a promíchejte. Duste dalších 10 minut do změknutí rýže.
4
Rýžový pudink rozdělte do 4 zapékacích mističek. Posypte 80 g třtinového cukru a flambujte shora pistolí nebo vložte zapéct na 5 minut do trouby na 220 °C, až cukr zkaramelizuje. Nakonec vše ozdobte 2 lžičkami mleté skořice a 50 g plátků mandlí. Podzimní rána chutnají skvěle s Alpro!
1
V hrnci rozehřejte 50 g másla, 200 g rýže dobře propláchněte, přidejte k máslu a promíchejte. Přidejte 50 ml medu, hvězdičku badyánu, 3 hřebíčky, 2 skořice a nastrouhanou kůru z omytého bio citronu.
2
Vše zalijte 500 ml Alpro mandlového neslazeného nápoje a pod pokličkou nechte 20 minut dusit na mírném stupni ohřevu.
3
Z hrnce vyndejte opatrně koření. Přisypte lžičku mleté skořice a promíchejte. Duste dalších 10 minut do změknutí rýže.
4
Rýžový pudink rozdělte do 4 zapékacích mističek. Posypte 80 g třtinového cukru a flambujte shora pistolí nebo vložte zapéct na 5 minut do trouby na 220 °C, až cukr zkaramelizuje. Nakonec vše ozdobte 2 lžičkami mleté skořice a 50 g plátků mandlí. Podzimní rána chutnají skvěle s Alpro!

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 34 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.