1
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
V misce promíchejte olej, lístky tymiánu a rozmarýnu (od každé bylinky si jednu větvičku ponechte), rozmělněný česnek a citronovou kůru.
3
Celé kuře důkladně osolte a opepřete (i zevnitř) a potřete olejovou směsí.
4
Dovnitř kuřete vložte hrušku se zbylými bylinkami a nohy svažte provázkem.
5
Cibuli nakrájejte na osminky, mrkev rozřízněte podélně. V hluboké litinové pánvi rozehřejte máslo, přidejte citronovou šťávu, omyté brambory ve slupce a nakrájenou zeleninu. Lehce osolte a restujte pět minut.
6
Přilijte víno s cukrem a nechte dalších pět minut odvařit. Odstavte pánev, promíchejte a navrch položte kuře zády nahoru.
7
Dejte péct na 30 minut. Poté zvyšte teplotu na 250 °C, kuře otočte a pečte ještě dalších 30 minut. Během pečení kuře občas polévejte výpekem.
1
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
V misce promíchejte olej, lístky tymiánu a rozmarýnu (od každé bylinky si jednu větvičku ponechte), rozmělněný česnek a citronovou kůru.
3
Celé kuře důkladně osolte a opepřete (i zevnitř) a potřete olejovou směsí.
4
Dovnitř kuřete vložte hrušku se zbylými bylinkami a nohy svažte provázkem.
5
Cibuli nakrájejte na osminky, mrkev rozřízněte podélně. V hluboké litinové pánvi rozehřejte máslo, přidejte citronovou šťávu, omyté brambory ve slupce a nakrájenou zeleninu. Lehce osolte a restujte pět minut.
6
Přilijte víno s cukrem a nechte dalších pět minut odvařit. Odstavte pánev, promíchejte a navrch položte kuře zády nahoru.
7
Dejte péct na 30 minut. Poté zvyšte teplotu na 250 °C, kuře otočte a pečte ještě dalších 30 minut. Během pečení kuře občas polévejte výpekem.