Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPodzimní pečená treska s jablečnozelným salátem
Albert logoAlbert logo
  • Podzimní pečená treska s jablečnozelným salátem

Podzimní pečená treska s jablečnozelným salátem

Podzimní pečená treska s jablečnozelným salátem
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 1 člž
  • Zelí červené 1/4 ks
  • Zelí bílé 1/4 ks
  • Jablko 2 ks
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Vlašské ořechy 100 g
  • Sýr s modrou plísní 100 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Hořčice hrubozrnná 1 člž
  • Vinný bílý ocet 2 plž
  • Sůl
  • Treska tmavá 400 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Pepř
  • Olej olivový 5 plž
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Citron 1/2 ks
  • Máslo 1 člž
  • Zelí červené 1/4 ks
  • Zelí bílé 1/4 ks
  • Jablko 2 ks
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Vlašské ořechy 100 g
  • Sýr s modrou plísní 100 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Hořčice hrubozrnná 1 člž
  • Vinný bílý ocet 2 plž
  • Sůl
  • Treska tmavá 400 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Pepř
  • Olej olivový 5 plž

Příprava

1
Omyjte červené i bílé zelí a zbavte ho vrchních listů. Z každého druhu zelí odkrojte ¼ hlávky a nakrájejte na nudličky. Obě jablka umyjte a také nakrájejte na tenké plátky, stejně jako 2 jarní cibulky, které nakrájejte na tenká kolečka.
2
Nasekejte 100 g vlašských ořechů na menší kousky, přidejte 100 g kousků sýra s modrou plísní a přidejte očištěnou a nasekanou petrželku.
3
Na dresink v misce vyšlehejte oloupaný a prolisovaný stroužek česneku, lžičku hrubozrnné hořčice, 2 lžíce bílého vinného octa a 4 lžíce olivového oleje. Osolte čerstvě namletou solí a pepřem podle chuti. Salát přelijte dresinkem a dobře promíchejte.
4
Filety tresky pokapejte lžící olivového oleje a promněte. Na každý filet položte snítku čerstvého tymiánu a položte je na rozpálenou pánev. Opékejte 2 minuty z každé strany a na závěr vložte do pánve malý kousek másla, které rybu krásně obalí. Pokapejte šťávou z poloviny citronu a můžete podávat. Nejlépe vám bude treska chutnat se skleničkou bílého vína.
1
Omyjte červené i bílé zelí a zbavte ho vrchních listů. Z každého druhu zelí odkrojte ¼ hlávky a nakrájejte na nudličky. Obě jablka umyjte a také nakrájejte na tenké plátky, stejně jako 2 jarní cibulky, které nakrájejte na tenká kolečka.
2
Nasekejte 100 g vlašských ořechů na menší kousky, přidejte 100 g kousků sýra s modrou plísní a přidejte očištěnou a nasekanou petrželku.
3
Na dresink v misce vyšlehejte oloupaný a prolisovaný stroužek česneku, lžičku hrubozrnné hořčice, 2 lžíce bílého vinného octa a 4 lžíce olivového oleje. Osolte čerstvě namletou solí a pepřem podle chuti. Salát přelijte dresinkem a dobře promíchejte.
4
Filety tresky pokapejte lžící olivového oleje a promněte. Na každý filet položte snítku čerstvého tymiánu a položte je na rozpálenou pánev. Opékejte 2 minuty z každé strany a na závěr vložte do pánve malý kousek másla, které rybu krásně obalí. Pokapejte šťávou z poloviny citronu a můžete podávat. Nejlépe vám bude treska chutnat se skleničkou bílého vína.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.