1
Omyjte červené i bílé zelí a zbavte ho vrchních listů. Z každého druhu zelí odkrojte ¼ hlávky a nakrájejte na nudličky. Obě jablka umyjte a také nakrájejte na tenké plátky, stejně jako 2 jarní cibulky, které nakrájejte na tenká kolečka.
2
Nasekejte 100 g vlašských ořechů na menší kousky, přidejte 100 g kousků sýra s modrou plísní a přidejte očištěnou a nasekanou petrželku.
3
Na dresink v misce vyšlehejte oloupaný a prolisovaný stroužek česneku, lžičku hrubozrnné hořčice, 2 lžíce bílého vinného octa a 4 lžíce olivového oleje. Osolte čerstvě namletou solí a pepřem podle chuti. Salát přelijte dresinkem a dobře promíchejte.
4
Filety tresky pokapejte lžící olivového oleje a promněte. Na každý filet položte snítku čerstvého tymiánu a položte je na rozpálenou pánev. Opékejte 2 minuty z každé strany a na závěr vložte do pánve malý kousek másla, které rybu krásně obalí. Pokapejte šťávou z poloviny citronu a můžete podávat. Nejlépe vám bude treska chutnat se skleničkou bílého vína.
1
Omyjte červené i bílé zelí a zbavte ho vrchních listů. Z každého druhu zelí odkrojte ¼ hlávky a nakrájejte na nudličky. Obě jablka umyjte a také nakrájejte na tenké plátky, stejně jako 2 jarní cibulky, které nakrájejte na tenká kolečka.
2
Nasekejte 100 g vlašských ořechů na menší kousky, přidejte 100 g kousků sýra s modrou plísní a přidejte očištěnou a nasekanou petrželku.
3
Na dresink v misce vyšlehejte oloupaný a prolisovaný stroužek česneku, lžičku hrubozrnné hořčice, 2 lžíce bílého vinného octa a 4 lžíce olivového oleje. Osolte čerstvě namletou solí a pepřem podle chuti. Salát přelijte dresinkem a dobře promíchejte.
4
Filety tresky pokapejte lžící olivového oleje a promněte. Na každý filet položte snítku čerstvého tymiánu a položte je na rozpálenou pánev. Opékejte 2 minuty z každé strany a na závěr vložte do pánve malý kousek másla, které rybu krásně obalí. Pokapejte šťávou z poloviny citronu a můžete podávat. Nejlépe vám bude treska chutnat se skleničkou bílého vína.