Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPodzimní galetka s jablky a vanilkovou zmrzlinou
Albert logoAlbert logo
  • Podzimní galetka s jablky a vanilkovou zmrzlinou

Podzimní galetka s jablky a vanilkovou zmrzlinou

Podzimní galetka s jablky a vanilkovou zmrzlinou
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Vegetariánské
Sváteční
Dezert

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Cukr moučkový 70 g
  • Mouka hladká 400 g
  • Máslo 200 g
  • Vejce 4 ks
  • Jablko 4 ks
  • Cukr třtinový 70 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Citron 1 ks
  • Skořice mletá 2 člž
  • Muškátový oříšek
  • Pudink vanilkový 1 plž
  • Smetana ke šlehání 1 plž
  • Mandle plátky 50 g
  • Med 2 plž
  • Zmrzlina vanilková Opočno 300 g
  • Cukr moučkový 70 g
  • Mouka hladká 400 g
  • Máslo 200 g
  • Vejce 4 ks
  • Jablko 4 ks
  • Cukr třtinový 70 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Citron 1 ks
  • Skořice mletá 2 člž
  • Muškátový oříšek
  • Pudink vanilkový 1 plž
  • Smetana ke šlehání 1 plž
  • Mandle plátky 50 g
  • Med 2 plž
  • Zmrzlina vanilková Opočno 300 g

Příprava

1
V robotu nebo pomocí ručního mixéru zpracujte 70 g cukru moučky, 400 g hladké mouky, 200 g másla pokojové teploty a 3 žloutky v hladké těsto. Těsto přendejte na pracovní plochu, vytvarujte bochánek, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte chladit na 30 minut do lednice.
2
Oloupejte 4 jablka, zbavte je jádřinců, nakrájejte na plátky a přendejte do misky. Promíchejte se 70 g třtinového cukru, lžičkou vanilkového extraktu, lžící vymačkané šťávy z 1 citronu, 2 lžičkami mleté skořice, špetkou muškátového oříšku a lžící vanilkového pudinkového prášku.
3
Na pracovní plochu položte list pečicího papíru, přendejte na něj těsto, překryjte ho potravinářskou fólií a mezi pečicím papírem a fólií rozválejte pomocí válečku na kulatý plát o průměru přibližně 30 cm. Jablka rozložte na těsto do spirály tak, abyste ponechali volné 3–4 cm od okraje. Okraje přehněte dovnitř, aby částečně překrývaly jablka. Kraje těsta potřete zbylým žloutkem rozšlehaným se lžící smetany a nakonec okraje posypte mandlovými lupínky.
4
Pečte v troubě na 180 °C po dobu 40 minut dozlatova. Po vyndání z trouby ještě teplá jablíčka potřete pomocí mašlovačky 2 lžícemi medu. Galetku nechte zcela vychladnout a podávejte s vanilkovou zmrzlinou. Ideální dezert na neděli, který voní podzimem.
1
V robotu nebo pomocí ručního mixéru zpracujte 70 g cukru moučky, 400 g hladké mouky, 200 g másla pokojové teploty a 3 žloutky v hladké těsto. Těsto přendejte na pracovní plochu, vytvarujte bochánek, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte chladit na 30 minut do lednice.
2
Oloupejte 4 jablka, zbavte je jádřinců, nakrájejte na plátky a přendejte do misky. Promíchejte se 70 g třtinového cukru, lžičkou vanilkového extraktu, lžící vymačkané šťávy z 1 citronu, 2 lžičkami mleté skořice, špetkou muškátového oříšku a lžící vanilkového pudinkového prášku.
3
Na pracovní plochu položte list pečicího papíru, přendejte na něj těsto, překryjte ho potravinářskou fólií a mezi pečicím papírem a fólií rozválejte pomocí válečku na kulatý plát o průměru přibližně 30 cm. Jablka rozložte na těsto do spirály tak, abyste ponechali volné 3–4 cm od okraje. Okraje přehněte dovnitř, aby částečně překrývaly jablka. Kraje těsta potřete zbylým žloutkem rozšlehaným se lžící smetany a nakonec okraje posypte mandlovými lupínky.
4
Pečte v troubě na 180 °C po dobu 40 minut dozlatova. Po vyndání z trouby ještě teplá jablíčka potřete pomocí mašlovačky 2 lžícemi medu. Galetku nechte zcela vychladnout a podávejte s vanilkovou zmrzlinou. Ideální dezert na neděli, který voní podzimem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Platný ještě 12 dní

Od 09.10.2024 do 22.10.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.