Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPodzimní chilli s dýní a patizonem
Albert logoAlbert logo
  • Podzimní chilli s dýní a patizonem

Podzimní chilli s dýní a patizonem

Podává se pořádná porce toho nejvoňavějšího podzimního jídla! Pochutnáte si na něm s rýží i s kusem poctivého křupavého chleba. A pokud maso zrovna nevyhledáváte, klidně ho v tomto receptu vynechte.
Podzimní chilli s dýní a patizonem
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Fazole červené 120 g
  • Cibule 1 ks
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Mleté maso mix 600 g
  • Chilli mleté 1 plž
  • Oregano sušené 1 plž
  • Paprika červená 1 ks
  • Rajče 300 g
  • Kmín mletý 1 člž
  • Sůl
  • Česnek 3 strouž.
  • Dýně Hokkaidó 250 g
  • Patizon 1 ks
  • Koriandr čerstvý
  • Pepř
  • Zakysaná smetana 200 g
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Citronová kůra 1 člž
  • Fazole červené 120 g
  • Cibule 1 ks
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Mleté maso mix 600 g
  • Chilli mleté 1 plž
  • Oregano sušené 1 plž
  • Paprika červená 1 ks
  • Rajče 300 g
  • Kmín mletý 1 člž
  • Sůl
  • Česnek 3 strouž.
  • Dýně Hokkaidó 250 g
  • Patizon 1 ks
  • Koriandr čerstvý
  • Pepř

Příprava

1
Fazole namočte a uvařte podle návodu. Na rozehřátém oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte mleté maso a 10 minut opékejte. Posypte kořením, přidejte nakrájenou papriku, česnek, krájená rajčata a podlijte čtvrt litrem vody. Osolte, opepřete a nechte 10 minut dusit pod pokličkou.
2
Dýni a patizon oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na kostky. Přesuňte k ragú a nechte 20 minut dusit do změknutí. V případě potřeby přilijte trochu vody. Hotové posypte lístky čerstvého koriandru a podávejte se zakysanou smetanou ochucené citronovou šťávou a kůrou.
1
Fazole namočte a uvařte podle návodu. Na rozehřátém oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte mleté maso a 10 minut opékejte. Posypte kořením, přidejte nakrájenou papriku, česnek, krájená rajčata a podlijte čtvrt litrem vody. Osolte, opepřete a nechte 10 minut dusit pod pokličkou.
2
Dýni a patizon oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na kostky. Přesuňte k ragú a nechte 20 minut dusit do změknutí. V případě potřeby přilijte trochu vody. Hotové posypte lístky čerstvého koriandru a podávejte se zakysanou smetanou ochucené citronovou šťávou a kůrou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.