1
Omyté maso rozložte na plech a opečte dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C 15–20 minut.
2
Po upečení ho přendejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte oloupaný, na větší kusy nakrájený celer a cibuli se slupkou překrojenou napůl. Mrkev, petržel, 3 snítky tymiánu, 3 snítky čerstvé petržele, řapíkatý celer, jarní cibulku, pórek a bobkový list svažte potravinářským provázkem a vložte do hrnce. Přidejte nové koření, lžičku soli a pepř.
3
Přiveďte k varu a mírným varem vařte 1 ½ hodiny. Během vaření můžete sbírat z hladiny pěnu. Poté vývar přeceďte, maso oberte od kosti a natrhejte. Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky a vraťte do vývaru.
4
Mezitím oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
5
V misce ručním šlehačem vyšlehejte změklé máslo, žloutky, špetku soli a muškátového květu do pěny. Přisypte mouku, přilijte mléko a promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh, nasekané lístky zbylého tymiánu a nasekané lístky ze 2 snítek petržele.
6
Těsto rozetřete na menší plech a pečte 10 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Nechte vychladnout a libovolně nakrájejte na kostičky, obdélníčky, proužky nebo vykrajujte různé tvary vykrajovátky. Svítek vložte do horkého vývaru a podávejte posypané nasekanými lístky zbylé petržele.
1
Omyté maso rozložte na plech a opečte dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C 15–20 minut.
2
Po upečení ho přendejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte oloupaný, na větší kusy nakrájený celer a cibuli se slupkou překrojenou napůl. Mrkev, petržel, 3 snítky tymiánu, 3 snítky čerstvé petržele, řapíkatý celer, jarní cibulku, pórek a bobkový list svažte potravinářským provázkem a vložte do hrnce. Přidejte nové koření, lžičku soli a pepř.
3
Přiveďte k varu a mírným varem vařte 1 ½ hodiny. Během vaření můžete sbírat z hladiny pěnu. Poté vývar přeceďte, maso oberte od kosti a natrhejte. Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky a vraťte do vývaru.
4
Mezitím oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
5
V misce ručním šlehačem vyšlehejte změklé máslo, žloutky, špetku soli a muškátového květu do pěny. Přisypte mouku, přilijte mléko a promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh, nasekané lístky zbylého tymiánu a nasekané lístky ze 2 snítek petržele.
6
Těsto rozetřete na menší plech a pečte 10 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Nechte vychladnout a libovolně nakrájejte na kostičky, obdélníčky, proužky nebo vykrajujte různé tvary vykrajovátky. Svítek vložte do horkého vývaru a podávejte posypané nasekanými lístky zbylé petržele.