Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPodzimní bio vývar s kuřecím masem a s bylinkovým svítkem
Albert logoAlbert logo
  • Podzimní bio vývar s kuřecím masem a s bylinkovým svítkem

Podzimní bio vývar s kuřecím masem a s bylinkovým svítkem

Podzimní bio vývar s kuřecím masem a s bylinkovým svítkem
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Bio
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Voda 2 l
  • Celer 1/2 ks
  • Cibule BIO 1 ks
  • Kuřecí stehna BIO 450 g
  • Mrkev BIO 2 ks
  • Petrželka čerstvá 6 snít.
  • Tymián čerstvý 5 snít.
  • Petržel 1 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Pórek 1/2 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 4 ks
  • Vejce BIO 3 ks
  • Sůl
  • Pepř celý 4 ks
  • Máslo BIO 50 g
  • Muškátový květ mletý
  • Mléko polotučné BIO 100 ml
  • Mouka hladká BIO 60 g
  • Voda 2 l
  • Celer 1/2 ks
  • Cibule BIO 1 ks
  • Kuřecí stehna BIO 450 g
  • Mrkev BIO 2 ks
  • Petrželka čerstvá 6 snít.
  • Tymián čerstvý 5 snít.
  • Petržel 1 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Pórek 1/2 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 4 ks
  • Vejce BIO 3 ks
  • Sůl

Příprava

1
Omyté maso rozložte na plech a opečte dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C 15–20 minut.
2
Po upečení ho přendejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte oloupaný, na větší kusy nakrájený celer a cibuli se slupkou překrojenou napůl. Mrkev, petržel, 3 snítky tymiánu, 3 snítky čerstvé petržele, řapíkatý celer, jarní cibulku, pórek a bobkový list svažte potravinářským provázkem a vložte do hrnce. Přidejte nové koření, lžičku soli a pepř.
3
Přiveďte k varu a mírným varem vařte 1 ½ hodiny. Během vaření můžete sbírat z hladiny pěnu. Poté vývar přeceďte, maso oberte od kosti a natrhejte. Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky a vraťte do vývaru.
4
Mezitím oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
5
V misce ručním šlehačem vyšlehejte změklé máslo, žloutky, špetku soli a muškátového květu do pěny. Přisypte mouku, přilijte mléko a promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh, nasekané lístky zbylého tymiánu a nasekané lístky ze 2 snítek petržele.
6
Těsto rozetřete na menší plech a pečte 10 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Nechte vychladnout a libovolně nakrájejte na kostičky, obdélníčky, proužky nebo vykrajujte různé tvary vykrajovátky. Svítek vložte do horkého vývaru a podávejte posypané nasekanými lístky zbylé petržele.
1
Omyté maso rozložte na plech a opečte dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C 15–20 minut.
2
Po upečení ho přendejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte oloupaný, na větší kusy nakrájený celer a cibuli se slupkou překrojenou napůl. Mrkev, petržel, 3 snítky tymiánu, 3 snítky čerstvé petržele, řapíkatý celer, jarní cibulku, pórek a bobkový list svažte potravinářským provázkem a vložte do hrnce. Přidejte nové koření, lžičku soli a pepř.
3
Přiveďte k varu a mírným varem vařte 1 ½ hodiny. Během vaření můžete sbírat z hladiny pěnu. Poté vývar přeceďte, maso oberte od kosti a natrhejte. Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky a vraťte do vývaru.
4
Mezitím oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
5
V misce ručním šlehačem vyšlehejte změklé máslo, žloutky, špetku soli a muškátového květu do pěny. Přisypte mouku, přilijte mléko a promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh, nasekané lístky zbylého tymiánu a nasekané lístky ze 2 snítek petržele.
6
Těsto rozetřete na menší plech a pečte 10 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Nechte vychladnout a libovolně nakrájejte na kostičky, obdélníčky, proužky nebo vykrajujte různé tvary vykrajovátky. Svítek vložte do horkého vývaru a podávejte posypané nasekanými lístky zbylé petržele.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 34 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.