1
Vložte do hrnce 200–300 g hovězího masa, zalijte 2 l vody, přidejte 1 cibuli rozkrojenou napůl a svazek bylinek svázaný provázkem. Přiveďte k varu a na slabém plameni nechte přibližně 90 minut táhnout.
2
V průběhu vaření sbírejte pěnu, která vzniká na hladině. V polovině vaření, přibližně po 45 minutách, přidejte do hrnce 2 očištěné a přepůlené mrkve, 1 petržel a 50 g celeru.
3
Na knedlíčky si omyjte a očistěte 100 g jater. Rozmixujte je s 1 vejcem a lžičkou másla na hladkou hmotu. Osolte a opepřete, přidejte 2 stroužky prolisovaného česneku, lžičku sušené majoránky a hrst nasekané petrželky.
4
Zahustěte 20 g strouhanky. Dávejte pozor, po chvíli hmota hodně houstne. Vytvarujte přibližně 20 kuliček a vložte je do lednice.
5
Vývar přeceďte přes jemné síto, maso oberte od kosti a nakrájejte na malé kousky. Cibuli a bylinky můžete vyhodit, uvařenou kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky.
6
Zeleninu a maso vraťte do vývaru a přiveďte zpět k varu. Přidejte játrové knedlíčky a vařte 10–15 minut.
7
Na závěr vsypte do polévky 30 g nudlí a vařte v polévce do změknutí. Polévku servírujte zdobenou nasekanou petrželkou. Ideální jako sváteční polévka, třeba i svatební.
1
Vložte do hrnce 200–300 g hovězího masa, zalijte 2 l vody, přidejte 1 cibuli rozkrojenou napůl a svazek bylinek svázaný provázkem. Přiveďte k varu a na slabém plameni nechte přibližně 90 minut táhnout.
2
V průběhu vaření sbírejte pěnu, která vzniká na hladině. V polovině vaření, přibližně po 45 minutách, přidejte do hrnce 2 očištěné a přepůlené mrkve, 1 petržel a 50 g celeru.
3
Na knedlíčky si omyjte a očistěte 100 g jater. Rozmixujte je s 1 vejcem a lžičkou másla na hladkou hmotu. Osolte a opepřete, přidejte 2 stroužky prolisovaného česneku, lžičku sušené majoránky a hrst nasekané petrželky.
4
Zahustěte 20 g strouhanky. Dávejte pozor, po chvíli hmota hodně houstne. Vytvarujte přibližně 20 kuliček a vložte je do lednice.
5
Vývar přeceďte přes jemné síto, maso oberte od kosti a nakrájejte na malé kousky. Cibuli a bylinky můžete vyhodit, uvařenou kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky.
6
Zeleninu a maso vraťte do vývaru a přiveďte zpět k varu. Přidejte játrové knedlíčky a vařte 10–15 minut.
7
Na závěr vsypte do polévky 30 g nudlí a vařte v polévce do změknutí. Polévku servírujte zdobenou nasekanou petrželkou. Ideální jako sváteční polévka, třeba i svatební.