Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPoctivé hovězí ragú na červeném víně
Albert logoAlbert logo
  • Poctivé hovězí ragú na červeném víně

Poctivé hovězí ragú na červeném víně

Poctivé hovězí ragú na červeném víně
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Hovězí zadní 800 g
  • Sůl
  • Červené víno 500 ml
  • Bobkový list 2 ks
  • Tymián čerstvý 3 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Nové koření 5 ks
  • Špek 150 g
  • Mrkev 3 ks
  • Žampiony 200 g
  • Česnek 4 strouž.
  • Cibule 3 ks
  • Hovězí zadní 800 g
  • Sůl
  • Červené víno 500 ml
  • Bobkový list 2 ks
  • Tymián čerstvý 3 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Nové koření 5 ks
  • Špek 150 g
  • Mrkev 3 ks
  • Žampiony 200 g
  • Česnek 4 strouž.
  • Cibule 3 ks

Příprava

1
Osolené maso naložte den předem do červeného vína spolu se svázanými bylinkami, novým kořením a oloupaným česnekem.
2
V hrnci vhodném do trouby rozpalte drobné kostičky špeku a zprudka v něm opečte ze všech stran okapané maso. Maso vyjměte, vsypte jednu najemno nakrájenou cibuli, zbylé překrojené na poloviny, kolečka mrkve a oloupané žampiony. Opékejte 3 minuty, vraťte maso a podlijte vinnou marinádou. Přiklopte a pečte v troubě na 150 °C 2 hodiny.
3
Maso odkryjte a dopékejte 1 hodinu na 170 °C. Občas polévejte výpekem.
4
Před podáváním vyjměte provázek s bylinkami. Maso natrhejte nebo nakrájejte a zasypte čerstvým tymiánem.
1
Osolené maso naložte den předem do červeného vína spolu se svázanými bylinkami, novým kořením a oloupaným česnekem.
2
V hrnci vhodném do trouby rozpalte drobné kostičky špeku a zprudka v něm opečte ze všech stran okapané maso. Maso vyjměte, vsypte jednu najemno nakrájenou cibuli, zbylé překrojené na poloviny, kolečka mrkve a oloupané žampiony. Opékejte 3 minuty, vraťte maso a podlijte vinnou marinádou. Přiklopte a pečte v troubě na 150 °C 2 hodiny.
3
Maso odkryjte a dopékejte 1 hodinu na 170 °C. Občas polévejte výpekem.
4
Před podáváním vyjměte provázek s bylinkami. Maso natrhejte nebo nakrájejte a zasypte čerstvým tymiánem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.