1
V hrnci smíchejte 625 ml mléka, cukr a vanilkový extrakt a zahřívejte, aby se cukr rozpustil. Opatrně přiveďte těsně k bodu varu. V míse mezitím našlehejte bílky ručním elektrickým šlehačem, přidejte lžíci cukru a pokračujte ve šlehání. Pomocí dřevěné vařečky tvarem připomínající lžíci postupně odeberte dva ,obláčky‘ sněhu a pusťte je do vroucího mléka. Lehce je otáčejte, aby se všechny strany uvařily a zatáhly. Pak je vyndejte. Postup zopakujte se zbylým sněhem. Hotové obláčky přiklopte plastovým poklopem a dejte je do lednice. V malé míse promíchejte zbylé mléko – je to ještě 125 ml, žloutky a kukuřičný škrob. Pak ke vzniklé směsi postupně přimíchejte 125 ml teplého mléka, ve kterém jste vařili obláčky. Vzniklou směs vlijte do hrnce s teplým mlékem (ve kterém jste vařili obláčky). Za stálého míchání přiveďte k mírnému varu a nechte zhoustnout do hustší omáčky. Sejměte z ohně, přelijte do skleněné misky a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Před podáváním omáčku promíchejte, rozdělte na talíře, navrch dejte bílkové obláčky. Ořechy nasekejte a spolu s cukrem je opečte na pánvi. Nakonec jimi dezert ozdobte.