1
Nejdřív si připravte náplň: Olej a máslo rozehřejte v pánvi, přidejte cibuli a na slabém plameni ji nechte zhnědnout. Trvá to okolo 10 minut. Na poslední 3 minuty vmíchejte i česnek a oregano. Směs poté podle chuti osolte, opepřete a dejte stranou.
2
Troubu předehřejte na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Pláty listového těsta rozložte na pracovní plochu jeden za druhým, aby se zhruba 1,5 cm překrývaly. U jednoho konce vykrojte trojúhelník 10 x 10 x 14 cm, který vám poslouží na tvorbu ocasu. Odřezky nechte na jazyk a oči.
3
Žloutek rozmíchejte s mlékem a potřete jím všechny spoje těsta. Pak na těsto rozprostřete cibuli, kolečka salámu, prosciutto, proužky paprik, plátky mozzarelly a posypte olivami. Poté těsto těsně zarolujte. Přeneste na pečicí plech, vytvarujte do zakrouceného hada, na jednu stranu přilepte ocas, na druhou jazyk a oči.
4
Celého hada potřete zbytkem vaječné směsi a povrch v pruzích posypte mákem a solí. Pečte 30 až 40 minut.
1
Nejdřív si připravte náplň: Olej a máslo rozehřejte v pánvi, přidejte cibuli a na slabém plameni ji nechte zhnědnout. Trvá to okolo 10 minut. Na poslední 3 minuty vmíchejte i česnek a oregano. Směs poté podle chuti osolte, opepřete a dejte stranou.
2
Troubu předehřejte na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Pláty listového těsta rozložte na pracovní plochu jeden za druhým, aby se zhruba 1,5 cm překrývaly. U jednoho konce vykrojte trojúhelník 10 x 10 x 14 cm, který vám poslouží na tvorbu ocasu. Odřezky nechte na jazyk a oči.
3
Žloutek rozmíchejte s mlékem a potřete jím všechny spoje těsta. Pak na těsto rozprostřete cibuli, kolečka salámu, prosciutto, proužky paprik, plátky mozzarelly a posypte olivami. Poté těsto těsně zarolujte. Přeneste na pečicí plech, vytvarujte do zakrouceného hada, na jednu stranu přilepte ocas, na druhou jazyk a oči.
4
Celého hada potřete zbytkem vaječné směsi a povrch v pruzích posypte mákem a solí. Pečte 30 až 40 minut.