1
Máslo nakrájejte na kostičky a dejte na půl hodiny do mrazáku. V robotu několika pulsy smíchejte mouku, sůl a cukr. Pak přisypte kostky másla a přilijte čtvrt hrnku ledové vody. Prohněťte a pokud je těsto příliš suché, přilévejte po lžících vodu, ale ne víc než 180 ml.
2
Hotové těsto prohněťte a vypracujte z něj 6–8 bochánků. Každý vyválejte na placku o síle desetikoruny a nechte aspoň půl hodiny chladit. Mezitím připravte náplň a předehřejte troubu na 170 °C. V pánvi na másle opečte cibuli, přidejte špenát a prolisovaný česnek. Osolte a opepřete a stáhněte z ohně. Sýr rozmíchejte s vejcem a směs přidejte ke špenátu. Náplň rozdělte doprostřed koláčků, okraje přehněte přes náplň, posypte sezamem a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 30 minut dozlatova.