Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPlněné brambory ofenkartoffel
Albert logoAlbert logo

Plněné brambory ofenkartoffel

Plněné brambory ofenkartoffel
Velmi snadné
Více než 60 minut
3/5
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 20 g
  • Brambory 8 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Žampiony 20 g
  • Sůl
  • Baby špenát 20 g
  • Eidam bloček 20 g
  • Zelí kysané 40 g
  • Pepř
  • Pažitka čerstvá 2 hrs.
  • Cheddar bloček 20 g
  • Rajčata cherry 8 ks
  • Zakysaná smetana 200 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Ořechy lískové 15 g
  • Česnek sušený 1/2 člž
  • Máslo 20 g
  • Brambory 8 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Žampiony 20 g
  • Sůl
  • Baby špenát 20 g
  • Eidam bloček 20 g
  • Zelí kysané 40 g
  • Pepř
  • Pažitka čerstvá 2 hrs.
  • Cheddar bloček 20 g
  • Rajčata cherry 8 ks
  • Zakysaná smetana 200 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Ořechy lískové 15 g

Příprava

1
Brambory uvařte ve slupce 25 minut. Slijte a nechte lehce vychladnout.
2
Na 5 g másla orestujte na mírném ohni česnek s plátky žampionů dozlatova. Vsypte špenát, osolte, opepřete, promíchejte a odstavte.
3
V bramborách vydlabejte lžící hlubší důlky. Do všech vložte kousek másla, osolte a opepřete. Polovinu brambor vyplňte strouhaným eidamem a nasekaným zelím promíchaným s pažitkou. Zbylé brambory naplňte strouhaným čedarem, špenátovožampionovou směsí a rozpůlenými rajčaty.
4
V zapékací misce vyložené alobalem pečte na 200 °C v troubě nastavené na gril asi 10 minut.
5
V menší misce prošlehejte na dip smetanu se sekanou petrželkou, sušeným česnekem, solí a pepřem.
6
Zelné brambory posypte nahrubo nasekanými opraženými ořechy a špenátové brambory podávejte s dipem ze zakysané smetany.
1
Brambory uvařte ve slupce 25 minut. Slijte a nechte lehce vychladnout.
2
Na 5 g másla orestujte na mírném ohni česnek s plátky žampionů dozlatova. Vsypte špenát, osolte, opepřete, promíchejte a odstavte.
3
V bramborách vydlabejte lžící hlubší důlky. Do všech vložte kousek másla, osolte a opepřete. Polovinu brambor vyplňte strouhaným eidamem a nasekaným zelím promíchaným s pažitkou. Zbylé brambory naplňte strouhaným čedarem, špenátovožampionovou směsí a rozpůlenými rajčaty.
4
V zapékací misce vyložené alobalem pečte na 200 °C v troubě nastavené na gril asi 10 minut.
5
V menší misce prošlehejte na dip smetanu se sekanou petrželkou, sušeným česnekem, solí a pepřem.
6
Zelné brambory posypte nahrubo nasekanými opraženými ořechy a špenátové brambory podávejte s dipem ze zakysané smetany.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.