1
Brambory uvařte ve slupce 25 minut. Slijte a nechte lehce vychladnout.
2
Na 5 g másla orestujte na mírném ohni česnek s plátky žampionů dozlatova. Vsypte špenát, osolte, opepřete, promíchejte a odstavte.
3
V bramborách vydlabejte lžící hlubší důlky. Do všech vložte kousek másla, osolte a opepřete. Polovinu brambor vyplňte strouhaným eidamem a nasekaným zelím promíchaným s pažitkou. Zbylé brambory naplňte strouhaným čedarem, špenátovožampionovou směsí a rozpůlenými rajčaty.
4
V zapékací misce vyložené alobalem pečte na 200 °C v troubě nastavené na gril asi 10 minut.
5
V menší misce prošlehejte na dip smetanu se sekanou petrželkou, sušeným česnekem, solí a pepřem.
6
Zelné brambory posypte nahrubo nasekanými opraženými ořechy a špenátové brambory podávejte s dipem ze zakysané smetany.
1
Brambory uvařte ve slupce 25 minut. Slijte a nechte lehce vychladnout.
2
Na 5 g másla orestujte na mírném ohni česnek s plátky žampionů dozlatova. Vsypte špenát, osolte, opepřete, promíchejte a odstavte.
3
V bramborách vydlabejte lžící hlubší důlky. Do všech vložte kousek másla, osolte a opepřete. Polovinu brambor vyplňte strouhaným eidamem a nasekaným zelím promíchaným s pažitkou. Zbylé brambory naplňte strouhaným čedarem, špenátovožampionovou směsí a rozpůlenými rajčaty.
4
V zapékací misce vyložené alobalem pečte na 200 °C v troubě nastavené na gril asi 10 minut.
5
V menší misce prošlehejte na dip smetanu se sekanou petrželkou, sušeným česnekem, solí a pepřem.
6
Zelné brambory posypte nahrubo nasekanými opraženými ořechy a špenátové brambory podávejte s dipem ze zakysané smetany.