1
Na lžíci oleje osmahněte v hrnci oloupanou cibuli nakrájenou nahrubo. Přidejte 500 g scezeného překrájeného zelí a nálev uchovejte. Zelí s cibulí zamíchejte, přidejte lžičku cukru a mletého kmínu a duste společně přibližně 20 minut do změknutí.
2
Mezitím připravte omáčku. V rendlíku na lžíci oleje orestujte oloupanou a najemno nakrájenou šalotku dozlatova. Podlijte nálevem ze zelí, 250 ml vody, přidejte kuřecí bujón, bobkový list a lžíci mletého kmínu. Zamíchejte a vařte 10 minut. Téměř hotovou omáčku zahustěte lžící bezlepkové jíšky a za stálého míchání povařte ještě 7 minut. Dochuťte solí a pepřem.
3
Natrhejte na kousky 300 g husího masa, které vám zbylo ze svatomartinské pečínky. Pokud je maso suché, můžete přidat lžíci rozpuštěného sádla. Obsah sáčku směsi na bramborové knedlíky smíchejte se 450 ml studené vody a nechte krátce odstát. Z těsta vyválejte váleček a rozkrájejte ho na 12 stejně velkých plátků. V dlani je zploštěte a roztáhněte nebo lehce rozválejte na placky. Každou placku naplňte masovou směsí, uzavřete a vytvarujte kulaté knedlíky.
4
Vařte je 7 minut v osolené vroucí vodě anebo dokud nevyplavou na hladinu. Připravené plněné knedlíky podávejte s červeným zelím přelité omáčkou a ozdobené čerstvou petrželkou. Česká klasika, která chutná báječně i bez lepku!
1
Na lžíci oleje osmahněte v hrnci oloupanou cibuli nakrájenou nahrubo. Přidejte 500 g scezeného překrájeného zelí a nálev uchovejte. Zelí s cibulí zamíchejte, přidejte lžičku cukru a mletého kmínu a duste společně přibližně 20 minut do změknutí.
2
Mezitím připravte omáčku. V rendlíku na lžíci oleje orestujte oloupanou a najemno nakrájenou šalotku dozlatova. Podlijte nálevem ze zelí, 250 ml vody, přidejte kuřecí bujón, bobkový list a lžíci mletého kmínu. Zamíchejte a vařte 10 minut. Téměř hotovou omáčku zahustěte lžící bezlepkové jíšky a za stálého míchání povařte ještě 7 minut. Dochuťte solí a pepřem.
3
Natrhejte na kousky 300 g husího masa, které vám zbylo ze svatomartinské pečínky. Pokud je maso suché, můžete přidat lžíci rozpuštěného sádla. Obsah sáčku směsi na bramborové knedlíky smíchejte se 450 ml studené vody a nechte krátce odstát. Z těsta vyválejte váleček a rozkrájejte ho na 12 stejně velkých plátků. V dlani je zploštěte a roztáhněte nebo lehce rozválejte na placky. Každou placku naplňte masovou směsí, uzavřete a vytvarujte kulaté knedlíky.
4
Vařte je 7 minut v osolené vroucí vodě anebo dokud nevyplavou na hladinu. Připravené plněné knedlíky podávejte s červeným zelím přelité omáčkou a ozdobené čerstvou petrželkou. Česká klasika, která chutná báječně i bez lepku!