Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPlněná vepřová panenka s chřestem
Albert logoAlbert logo
  • Plněná vepřová panenka s chřestem

Plněná vepřová panenka s chřestem

Plněná vepřová panenka s chřestem
Snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 40 g
  • Vepřová panenská svíčková 600 g
  • Pepř
  • Šunka plátky 4 plát.
  • Sůl
  • Mozzarella 1 ks
  • Polenta 150 g
  • Sušená rajčata 1 hrs.
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Olej olivový 3 plž
  • Chřest zelený 150 g
  • Citronová šťáva 15 ml
  • Vývar zeleninový 200 ml
  • Bílé víno suché 150 ml
  • Mouka hladká 1 plž
  • Máslo 40 g
  • Vepřová panenská svíčková 600 g
  • Pepř
  • Šunka plátky 4 plát.
  • Sůl
  • Mozzarella 1 ks
  • Polenta 150 g
  • Sušená rajčata 1 hrs.
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Olej olivový 3 plž
  • Chřest zelený 150 g
  • Citronová šťáva 15 ml
  • Vývar zeleninový 200 ml
  • Bílé víno suché 150 ml

Příprava

1
Panenku podélně nařízněte, osolte a opepřete. Vyložte šunkou, mozzarellou, rajčaty a bylinkami. Zabalte a zafixujte kuchyňským provázkem. Rozehřejte troubu na 200 °C horkovzduch + gril. Polentu uvařte dle návodu na obalu. Pekáč vyložte pečicím papírem, vložte na něj chřest, osolte, opepřete, zakápněte olejem a šťávou z citronu. Na rozpáleném oleji nechte maso zatáhnout. Panenku zabalte do alobalu, vložte do trouby na spodní příčku, na horní příčku dejte pekáč s chřestem. Pečte současně 10 minut. Zapékací misky vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Přelijte do nich polentu a přidejte do trouby vedle chřestu. Z pánve slijte přebytečný olej, výpek podlijte vínem, nechte odpařit, podlijte vývarem a za občasného míchání redukujte do zhoustnutí. Opepřete. Máslo a mouku utřete a utvořte kuličku, kterou nechte ve šťávě rozpustit do krémové konzistence omáčky. Panenku vyjměte, zbavte alobalu a provázku, nakrájejte na plátky. Podávejte s omáčkou, grilovaným chřestem a polentou.
1
Panenku podélně nařízněte, osolte a opepřete. Vyložte šunkou, mozzarellou, rajčaty a bylinkami. Zabalte a zafixujte kuchyňským provázkem. Rozehřejte troubu na 200 °C horkovzduch + gril. Polentu uvařte dle návodu na obalu. Pekáč vyložte pečicím papírem, vložte na něj chřest, osolte, opepřete, zakápněte olejem a šťávou z citronu. Na rozpáleném oleji nechte maso zatáhnout. Panenku zabalte do alobalu, vložte do trouby na spodní příčku, na horní příčku dejte pekáč s chřestem. Pečte současně 10 minut. Zapékací misky vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Přelijte do nich polentu a přidejte do trouby vedle chřestu. Z pánve slijte přebytečný olej, výpek podlijte vínem, nechte odpařit, podlijte vývarem a za občasného míchání redukujte do zhoustnutí. Opepřete. Máslo a mouku utřete a utvořte kuličku, kterou nechte ve šťávě rozpustit do krémové konzistence omáčky. Panenku vyjměte, zbavte alobalu a provázku, nakrájejte na plátky. Podávejte s omáčkou, grilovaným chřestem a polentou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.