1
Na 5 lžících olivového oleje s 5 g másla zpěňte najemno nakrájené šalotky. Přidejte tymián, rozmarýn a najemno nakrájený česnek. Po 1 minutě restování přidejte mleté maso. Osolte, opepřete a opékejte 10 minut. Vsypte rýži a podlijte vínem, které nechte zcela odpařit.
2
Nakonec vmíchejte zbylé máslo a najemno nastrouhaný sýr. Odstavte z ohně.
3
Z větších rajčat odkrojte vrchní část. Vnitřek vykrojte a vydlabejte opatrně dužinu. Rajčata zevnitř osolte, opepřete a lehce zakapejte olivovým olejem.
4
Z rýžové směsi vyjměte stonky bylinek. Rajčata naplňte až po okraj, vložte do zapékací mísy vytřené olivovým olejem a přiklopte vrchní částí rajčat. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C 40 minut. A plněná rajčátka z Provence jsou hotová.
1
Na 5 lžících olivového oleje s 5 g másla zpěňte najemno nakrájené šalotky. Přidejte tymián, rozmarýn a najemno nakrájený česnek. Po 1 minutě restování přidejte mleté maso. Osolte, opepřete a opékejte 10 minut. Vsypte rýži a podlijte vínem, které nechte zcela odpařit.
2
Nakonec vmíchejte zbylé máslo a najemno nastrouhaný sýr. Odstavte z ohně.
3
Z větších rajčat odkrojte vrchní část. Vnitřek vykrojte a vydlabejte opatrně dužinu. Rajčata zevnitř osolte, opepřete a lehce zakapejte olivovým olejem.
4
Z rýžové směsi vyjměte stonky bylinek. Rajčata naplňte až po okraj, vložte do zapékací mísy vytřené olivovým olejem a přiklopte vrchní částí rajčat. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C 40 minut. A plněná rajčátka z Provence jsou hotová.