Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPlněná rajčata z jihu francie
Albert logoAlbert logo
  • Plněná rajčata z jihu francie

Plněná rajčata z jihu francie

Plněná rajčata z jihu francie
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Francouzská
Bezlepkové
Předkrm

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 35 g
  • Olej olivový 6 plž
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Česnek 3 strouž.
  • Pepř
  • Sůl
  • Mleté maso vepřové 100 g
  • Bazalka čerstvá 2 hrs.
  • Rýže kulatozrnná 80 g
  • Bílé víno suché 150 ml
  • Rajče 8 ks
  • Parmazán 80 g
  • Máslo 35 g
  • Olej olivový 6 plž
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Česnek 3 strouž.
  • Pepř
  • Sůl
  • Mleté maso vepřové 100 g
  • Bazalka čerstvá 2 hrs.
  • Rýže kulatozrnná 80 g
  • Bílé víno suché 150 ml
  • Rajče 8 ks
  • Parmazán 80 g

Příprava

1
Na 5 lžících olivového oleje s 5 g másla zpěňte najemno nakrájené šalotky. Přidejte tymián, rozmarýn a najemno nakrájený česnek. Po 1 minutě restování přidejte mleté maso. Osolte, opepřete a opékejte 10 minut. Vsypte rýži a podlijte vínem, které nechte zcela odpařit.
2
Nakonec vmíchejte zbylé máslo a najemno nastrouhaný sýr. Odstavte z ohně.
3
Z větších rajčat odkrojte vrchní část. Vnitřek vykrojte a vydlabejte opatrně dužinu. Rajčata zevnitř osolte, opepřete a lehce zakapejte olivovým olejem.
4
Z rýžové směsi vyjměte stonky bylinek. Rajčata naplňte až po okraj, vložte do zapékací mísy vytřené olivovým olejem a přiklopte vrchní částí rajčat. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C 40 minut. A plněná rajčátka z Provence jsou hotová.
1
Na 5 lžících olivového oleje s 5 g másla zpěňte najemno nakrájené šalotky. Přidejte tymián, rozmarýn a najemno nakrájený česnek. Po 1 minutě restování přidejte mleté maso. Osolte, opepřete a opékejte 10 minut. Vsypte rýži a podlijte vínem, které nechte zcela odpařit.
2
Nakonec vmíchejte zbylé máslo a najemno nastrouhaný sýr. Odstavte z ohně.
3
Z větších rajčat odkrojte vrchní část. Vnitřek vykrojte a vydlabejte opatrně dužinu. Rajčata zevnitř osolte, opepřete a lehce zakapejte olivovým olejem.
4
Z rýžové směsi vyjměte stonky bylinek. Rajčata naplňte až po okraj, vložte do zapékací mísy vytřené olivovým olejem a přiklopte vrchní částí rajčat. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C 40 minut. A plněná rajčátka z Provence jsou hotová.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.