1
Pljeskavice vyndejte z lednice 30 minut před grilováním, aby maso dosáhlo pokojové teploty. Mezitím pita chleby rozkrojte podélně napůl. Červenou cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Kapie omyjte a v celku položte na rozpálený gril. Grilujte ze všech stran dočerna. Pak papriky opatrně přendejte do mikrotenového sáčku a zavažte, aby se zapařily. Po vychladnutí oloupejte spálené slupky, odkrojte vršek papriky a zbavte ji semínek. Zbylou dužinu nakrájejte na nudličky.
2
Nakrájené papriky přesypte do misky a přidejte cibuli, kapary a olivy nakrájené na plátky. V jiné misce smíchejte olej, ocet a med. Osolte, opepřete, vše promíchejte a dresinkem přelijte paprikový salát.
3
Na rozpáleném grilu ogrilujte pljeskavice 5 minut z každé strany. Na poslední minutu dejte do grilu ohřát i připravený pita chleba.
4
Obě půlky pita chleba potřete zakysanou smetanou a naplňte paprikovým salátkem. Pak dovnitř vložte ogrilovanou pljeskavicu a ihned podávejte.
1
Pljeskavice vyndejte z lednice 30 minut před grilováním, aby maso dosáhlo pokojové teploty. Mezitím pita chleby rozkrojte podélně napůl. Červenou cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Kapie omyjte a v celku položte na rozpálený gril. Grilujte ze všech stran dočerna. Pak papriky opatrně přendejte do mikrotenového sáčku a zavažte, aby se zapařily. Po vychladnutí oloupejte spálené slupky, odkrojte vršek papriky a zbavte ji semínek. Zbylou dužinu nakrájejte na nudličky.
2
Nakrájené papriky přesypte do misky a přidejte cibuli, kapary a olivy nakrájené na plátky. V jiné misce smíchejte olej, ocet a med. Osolte, opepřete, vše promíchejte a dresinkem přelijte paprikový salát.
3
Na rozpáleném grilu ogrilujte pljeskavice 5 minut z každé strany. Na poslední minutu dejte do grilu ohřát i připravený pita chleba.
4
Obě půlky pita chleba potřete zakysanou smetanou a naplňte paprikovým salátkem. Pak dovnitř vložte ogrilovanou pljeskavicu a ihned podávejte.