Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPljeskavica se sýrem halloumi a dipem z pečených paprik
Albert logoAlbert logo
  • Pljeskavica se sýrem halloumi a dipem z pečených paprik

Pljeskavica se sýrem halloumi a dipem z pečených paprik

Pljeskavica se sýrem halloumi a dipem z pečených paprik
Snadné
16-30 minut
0/5
Balkánská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Sušená rajčata 3 ks
  • Paprika červená 3 ks
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Olej olivový 20 ml
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Sůl
  • Chilli vločky
  • Pepř
  • Halloumi 200 g
  • Plejskavica 4 ks
  • Cibule červená 1 ks
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Rukola 80 g
  • Sušená rajčata 3 ks
  • Paprika červená 3 ks
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Olej olivový 20 ml
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Sůl
  • Chilli vločky
  • Pepř
  • Halloumi 200 g
  • Plejskavica 4 ks
  • Cibule červená 1 ks
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Rukola 80 g

Příprava

1
Papriky opékejte 5 minut ze všech stran na rozpáleném grilu, dokud nebudou mít černou slupku. Vložte je do mikrotenového sáčku a nechte zapařit. Poté je vytáhněte a zbavte slupky a jádřince. Vložte do mixéru a rozmixujte se sušenými rajčaty, oloupanými stroužky česneku, jarní cibulkou nakrájenou na kolečka, olivovým olejem, lístky tymiánu, chilli vločkami podle chuti a špetkou soli a pepře.
2
Sýr nakrájejte na plátky. Červenou cibuli oloupejte, nakrájejte na kolečka a rozeberte na kroužky.
3
Pljeskavicu i sýr opečte 4 minuty z obou stran na rozpáleném grilu. Žemle rozkrojte a také opečte na grilu.
4
Spodní části žemlí potřete dipem z červených paprik, na něj položte ogrilovanou pljeskavicu, sýr halloumi, přidejte červenou cibuli a rukolu, přiklopte vrchní částí žemle a podávejte.
1
Papriky opékejte 5 minut ze všech stran na rozpáleném grilu, dokud nebudou mít černou slupku. Vložte je do mikrotenového sáčku a nechte zapařit. Poté je vytáhněte a zbavte slupky a jádřince. Vložte do mixéru a rozmixujte se sušenými rajčaty, oloupanými stroužky česneku, jarní cibulkou nakrájenou na kolečka, olivovým olejem, lístky tymiánu, chilli vločkami podle chuti a špetkou soli a pepře.
2
Sýr nakrájejte na plátky. Červenou cibuli oloupejte, nakrájejte na kolečka a rozeberte na kroužky.
3
Pljeskavicu i sýr opečte 4 minuty z obou stran na rozpáleném grilu. Žemle rozkrojte a také opečte na grilu.
4
Spodní části žemlí potřete dipem z červených paprik, na něj položte ogrilovanou pljeskavicu, sýr halloumi, přidejte červenou cibuli a rukolu, přiklopte vrchní částí žemle a podávejte.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.