1
Už jste vyzkoušeli balkánskou specialitu zvanou pljeskavica? Určitě vyzkoušejte. Na Balkáně jsou na ni hrdí.
2
Brambory důkladně omyjte a dejte vařit do studené osolené vody, asi na 20 minut.
3
Mleté maso si dejte do mísy, nasypte na něj kypřící prášek a zalijte sodovkou.
4
Až zasyčí a zabublá, vmíchejte ji do masa. Bude díky tomu krásně křehké.
5
Přidejte sůl, pepř a papriku podle chuti a nakonec i najemno nasekanou cibuli.
6
Nepřidávejte ani strouhanku, ani vejce. Pak ze směsi tvořte spíš větší karbanátky, potřete je olejem a grilujte z obou stran.
7
Brambory sceďte, lehce promáčkněte palcem, poklaďte je plátky másla a servírujte k pljeskavicím, spolu s ajvarem.
1
Už jste vyzkoušeli balkánskou specialitu zvanou pljeskavica? Určitě vyzkoušejte. Na Balkáně jsou na ni hrdí.
2
Brambory důkladně omyjte a dejte vařit do studené osolené vody, asi na 20 minut.
3
Mleté maso si dejte do mísy, nasypte na něj kypřící prášek a zalijte sodovkou.
4
Až zasyčí a zabublá, vmíchejte ji do masa. Bude díky tomu krásně křehké.
5
Přidejte sůl, pepř a papriku podle chuti a nakonec i najemno nasekanou cibuli.
6
Nepřidávejte ani strouhanku, ani vejce. Pak ze směsi tvořte spíš větší karbanátky, potřete je olejem a grilujte z obou stran.
7
Brambory sceďte, lehce promáčkněte palcem, poklaďte je plátky másla a servírujte k pljeskavicím, spolu s ajvarem.