1
Slaninu pokrájejte na malé kousky a opečte dokřupava.
2
Z každého plátu těsta vyřízněte kruh. Jeden potřete protlakem, posypte bazalkou, strouhaným sýrem a slaninou. Přiklopte druhým kruhem těsta a uprostřed naznačte sklenkou či formičkou kroužek o průměru 4–5 cm.
3
Kruh těsta kolem dokola pravidelně nakrojte, jako byste vytvářeli paprsky na slunečním kotouči. Každý „paprsek“ pak na konci stlačte a spirálovitě stočte.
4
Celé „slunce“ potřete rozšlehaným vejcem a pečte asi 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, dokud nezezlátne.
1
Slaninu pokrájejte na malé kousky a opečte dokřupava.
2
Z každého plátu těsta vyřízněte kruh. Jeden potřete protlakem, posypte bazalkou, strouhaným sýrem a slaninou. Přiklopte druhým kruhem těsta a uprostřed naznačte sklenkou či formičkou kroužek o průměru 4–5 cm.
3
Kruh těsta kolem dokola pravidelně nakrojte, jako byste vytvářeli paprsky na slunečním kotouči. Každý „paprsek“ pak na konci stlačte a spirálovitě stočte.
4
Celé „slunce“ potřete rozšlehaným vejcem a pečte asi 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, dokud nezezlátne.