1
Nejprve připravte kvásek. V misce rozmíchejte rozdrobené droždí s 20 ml vlažné vody s cukrem. Nechte 5 minut odstát.
2
Ručně vypracujte 250 g mouky, špetku soli, olej a kvásek. Postupně přilévejte zbylou vodu, dokud nevznikne hladké těsto. Zaprašte je moukou, zakryjte utěrkou a dejte kynout na teplé místo na 60 minut.
3
Těsto rozkrojte na 4 díly. Z každého vytvarujte tenkou placku a položte na plech s pečicím papírem.
4
V misce prošlehejte mascarpone s medem. Natřete na těsta, obložte plátky mozzarelly, posypte malin a pečte 9 minut v předehřáté troubě na 250 °C.
5
Druhou třetinu malin rozmixujte. Hotové pizzy zalijte malinovou tapenádou, balsamikovým glazé, posypte pistáciemi, rozmarýnem, nastrouhanou čokoládou a zbylými čerstvými malinami.
1
Nejprve připravte kvásek. V misce rozmíchejte rozdrobené droždí s 20 ml vlažné vody s cukrem. Nechte 5 minut odstát.
2
Ručně vypracujte 250 g mouky, špetku soli, olej a kvásek. Postupně přilévejte zbylou vodu, dokud nevznikne hladké těsto. Zaprašte je moukou, zakryjte utěrkou a dejte kynout na teplé místo na 60 minut.
3
Těsto rozkrojte na 4 díly. Z každého vytvarujte tenkou placku a položte na plech s pečicím papírem.
4
V misce prošlehejte mascarpone s medem. Natřete na těsta, obložte plátky mozzarelly, posypte malin a pečte 9 minut v předehřáté troubě na 250 °C.
5
Druhou třetinu malin rozmixujte. Hotové pizzy zalijte malinovou tapenádou, balsamikovým glazé, posypte pistáciemi, rozmarýnem, nastrouhanou čokoládou a zbylými čerstvými malinami.