1
Droždí, cukr a 180 ml vody (nejlépe vlažné) smíchejte v misce a nechte na teplém místě 5 minut stát, aby bylo droždí aktivní.
2
Mouku smíchejte se solí, uprostřed udělejte důlek, do něj nalijte aktivní droždí a promíchejte, pak rukama prohněťte do těsta. Přendejte ho na pomoučenou plochu a hněťte 4–5 minut do pružného těsta. Nechte ho půl hodiny kynout v čisté míse, přetažené fólií, aby zdvojnásobilo objem.
3
Mezitím rozpalte pár kapek oleje ve velké pánvi, přidejte cibuli a 4 minuty ji opékejte, vmíchejte česnek a po pár minutách i rajčata z plechovky, směs osolte, opepřete, přidejte špetku cukru a tymián.
4
Plech nahřejte, potřete olejem a po celé jeho ploše na něj roztáhněte těsto. Navrch dejte rajčatovou omáčku a na ni šunku, sýr a kolečka salámu dle vaší chuti. Pečte v troubě při 220 °C asi 15–20 minut.
1
Droždí, cukr a 180 ml vody (nejlépe vlažné) smíchejte v misce a nechte na teplém místě 5 minut stát, aby bylo droždí aktivní.
2
Mouku smíchejte se solí, uprostřed udělejte důlek, do něj nalijte aktivní droždí a promíchejte, pak rukama prohněťte do těsta. Přendejte ho na pomoučenou plochu a hněťte 4–5 minut do pružného těsta. Nechte ho půl hodiny kynout v čisté míse, přetažené fólií, aby zdvojnásobilo objem.
3
Mezitím rozpalte pár kapek oleje ve velké pánvi, přidejte cibuli a 4 minuty ji opékejte, vmíchejte česnek a po pár minutách i rajčata z plechovky, směs osolte, opepřete, přidejte špetku cukru a tymián.
4
Plech nahřejte, potřete olejem a po celé jeho ploše na něj roztáhněte těsto. Navrch dejte rajčatovou omáčku a na ni šunku, sýr a kolečka salámu dle vaší chuti. Pečte v troubě při 220 °C asi 15–20 minut.