Pizza al funghi je lahodná italská specialita, která kombinuje křupavé těsto s bohatou chutí žampionů, rajčat a slaniny. Tento recept je ideální pro všechny milovníky pizzy, kteří si chtějí vychutnat domácí přípravu a autentickou chuť. Připravte si tuto jednoduchou a rychlou pizzu, která je perfektní pro každou příležitost, ať už jde o rodinnou večeři nebo přátelské posezení.
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Italská
Párty
Hlavní chod
Ingredience
Složení
1 porcí
Droždí sušené 8 g
Mouka hladká 700 g
Sůl 1 člž
Voda 270 ml
Olej olivový 6 plž
Rajčatová passata 100 ml
Oregano sušené 1 člž
Žampiony 2 ks
Rajče 1 ks
Anglická slanina 60 g
Rukola 50 g
Tymián čerstvý 2 snít.
Rozmarýn čerstvý 2 snít.
Droždí sušené 8 g
Mouka hladká 700 g
Sůl 1 člž
Voda 270 ml
Olej olivový 6 plž
Rajčatová passata 100 ml
Oregano sušené 1 člž
Žampiony 2 ks
Rajče 1 ks
Anglická slanina 60 g
Rukola 50 g
Tymián čerstvý 2 snít.
Rozmarýn čerstvý 2 snít.
Příprava
1
Na těsto smíchejte mouku s droždím a solí. Ve směsi udělejte důlek. Přidejte vodu, 4 lžíce oleje a vypracujte hladké těsto. Na teplém místě nechte hodinu kynout.
2
Těsto rozdělte a rozválejte je na kulaté placky o průměru 25 cm nebo vytvarujte podle grilovacího tácku. Vložte přímo na rošt nebo do děrované grilovací pánve. Každou placku potřete protlakem, posypte oreganem a zakapejte olejem.
3
Na pizzu Ai funghi rozložte na základ na kolečka nakrájené žampiony a rajčata. Přidejte slaninu na proužky. Pizzu vložte na rošt a grilujte 8 minut na přímém ohřevu. Před podáváním posypte rukolou a rozmarýnem.
1
Na těsto smíchejte mouku s droždím a solí. Ve směsi udělejte důlek. Přidejte vodu, 4 lžíce oleje a vypracujte hladké těsto. Na teplém místě nechte hodinu kynout.
2
Těsto rozdělte a rozválejte je na kulaté placky o průměru 25 cm nebo vytvarujte podle grilovacího tácku. Vložte přímo na rošt nebo do děrované grilovací pánve. Každou placku potřete protlakem, posypte oreganem a zakapejte olejem.
3
Na pizzu Ai funghi rozložte na základ na kolečka nakrájené žampiony a rajčata. Přidejte slaninu na proužky. Pizzu vložte na rošt a grilujte 8 minut na přímém ohřevu. Před podáváním posypte rukolou a rozmarýnem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!