Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPivní rarášci s paprikovým kečupem
Albert logoAlbert logo
  • Pivní rarášci s paprikovým kečupem

Pivní rarášci s paprikovým kečupem

Pivní rarášci s paprikovým kečupem
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Bez laktózy

Ingredience

Složení
4 porce
  • Olej olivový 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Paprika červená 4 ks
  • Rajče 3 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Pepř
  • Sůl
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Voda 100 ml
  • Kuřecí prsní řízky 600 g
  • Mouka hladká 100 g
  • Pivo světlé 300 ml
  • Strouhanka 30 g
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Vejce 3 ks
  • Olej slunečnicový 150 ml
  • Citron 1/2 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Paprika červená 4 ks
  • Rajče 3 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Pepř
  • Sůl
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Voda 100 ml
  • Kuřecí prsní řízky 600 g
  • Mouka hladká 100 g
  • Pivo světlé 300 ml
  • Strouhanka 30 g
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.

Příprava

1
Rozehřejte olivový olej, vsypte najemno pokrájenou cibuli a restujte 2 minuty dosklovata. Přisypte nahrubo pokrájené papriky a další 3 minuty opékejte.
2
Přidejte kostičky rajčat, rozmělněný česnek, osolte, opepřete, oslaďte a podlijte vodou. Duste 40 minut. Hotový kečup ochutnejte a dle chuti dosolte.
3
Maso nakrájené na kousky o velikosti 3 cm důkladně osolte a dejte stranou.
4
V míse připravte těstíčko. Vejce našlehejte s pivem a pak postupně přisypávejte mouku se strouhankou do husté konzistence. Osolte a vmíchejte najemno nakrájenou jarní cibulku s petrželkou.
5
Kousky masa obalujte v těstíčku a smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného slunečnicového oleje ze všech stran dozlatova. Nechte okapat na papírovém ubrousku.
6
Rarášky podávejte s paprikovým kečupem a kouskem citronu k zakapání.
1
Rozehřejte olivový olej, vsypte najemno pokrájenou cibuli a restujte 2 minuty dosklovata. Přisypte nahrubo pokrájené papriky a další 3 minuty opékejte.
2
Přidejte kostičky rajčat, rozmělněný česnek, osolte, opepřete, oslaďte a podlijte vodou. Duste 40 minut. Hotový kečup ochutnejte a dle chuti dosolte.
3
Maso nakrájené na kousky o velikosti 3 cm důkladně osolte a dejte stranou.
4
V míse připravte těstíčko. Vejce našlehejte s pivem a pak postupně přisypávejte mouku se strouhankou do husté konzistence. Osolte a vmíchejte najemno nakrájenou jarní cibulku s petrželkou.
5
Kousky masa obalujte v těstíčku a smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného slunečnicového oleje ze všech stran dozlatova. Nechte okapat na papírovém ubrousku.
6
Rarášky podávejte s paprikovým kečupem a kouskem citronu k zakapání.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 34 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.