1
Z mouky, změklého másla a piva vypracujte v robotu hladké těsto. Překryjte ho potravinářskou fólií a dejte na 30 minut odležet do chladničky.
2
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Vložte je do misky a promíchejte s cukrem, nahrubo nasekanými ořechy, rozinkami, skořicí a vanilkovým cukrem.
3
Na pomoučeném vále z těsta vyválejte dva pláty. Posypte je nastrouhaným perníkem a rovnoměrně poklaďte jablečnou náplň. Zaviňte, konce stlačte k sobě a opatrně přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Mašlovačkou potřete rozšlehaným vejcem a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova.
4
Po vychladnutí posypte moučkovým cukrem, nakrájejte na plátky a podávejte.
1
Z mouky, změklého másla a piva vypracujte v robotu hladké těsto. Překryjte ho potravinářskou fólií a dejte na 30 minut odležet do chladničky.
2
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Vložte je do misky a promíchejte s cukrem, nahrubo nasekanými ořechy, rozinkami, skořicí a vanilkovým cukrem.
3
Na pomoučeném vále z těsta vyválejte dva pláty. Posypte je nastrouhaným perníkem a rovnoměrně poklaďte jablečnou náplň. Zaviňte, konce stlačte k sobě a opatrně přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Mašlovačkou potřete rozšlehaným vejcem a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova.
4
Po vychladnutí posypte moučkovým cukrem, nakrájejte na plátky a podávejte.