1
Maso očistěte, osolte, opepřete a nakrájejte na kostičky. V hrnci na lžíci rozpuštěného sádla zprudka ze všech stran orestujte. Vyjměte z hrnce a odložte stranou. Hrnec s výpekem neoplachujte.
2
Oloupejte 5 cibulí a nakrájejte je najemno. Do hrnce s výpekem přidejte zbytek sádla a opečte na něm cibuli dozlatova.
3
Zaprašte paprikou, nechte rozvonět a pak přidejte protlak, pivo, bujón, prolisovaný česnek, kmín, majoránku a lístky tymiánu.
4
Vložte do hrnce opečené maso a přilijte vodu tak, aby bylo maso ponořené. Přiklopte pokličkou a vařte na mírném ohni 2 1⁄2 hodiny, dokud není maso měkké.
5
Mezitím si připravte houskový knedlík. Do mísy vsypte mouku, lžičku soli a promíchejte. Ve středu těsta udělejte důlek, rozklepněte do něj vejce, rozdrobte droždí, přidejte špetku cukru a zalijte vlažným mlékem. Vidličkou lehce prošlehejte droždí s mlékem a vejcem a nechte těsto 5 minut odstát. Poté hněťte, dokud nebude hladké. Přidejte na kostičky nakrájený rohlík a znovu prohněťte. Nechte na teplém místě kynout cca 30 minut.
6
Těsto přendejte na lehce pomoučený vál, rozdělte na 3 díly a vytvarujte válečky. Ve velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu, vložte do ní knedlíky a vařte 20 minut. Vyjměte z vody a nakrájejte na plátky.
7
Nadrobenou střídku chleba přidejte do guláše 15 minut před koncem vaření, promíchejte a nechte omáčku zahustit.
8
Červenou a zbylou žlutou cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.
9
Guláš podávejte s houskovým knedlíkem ozdobený kolečky cibule a nadrobno nasekanou petrželí.
1
Maso očistěte, osolte, opepřete a nakrájejte na kostičky. V hrnci na lžíci rozpuštěného sádla zprudka ze všech stran orestujte. Vyjměte z hrnce a odložte stranou. Hrnec s výpekem neoplachujte.
2
Oloupejte 5 cibulí a nakrájejte je najemno. Do hrnce s výpekem přidejte zbytek sádla a opečte na něm cibuli dozlatova.
3
Zaprašte paprikou, nechte rozvonět a pak přidejte protlak, pivo, bujón, prolisovaný česnek, kmín, majoránku a lístky tymiánu.
4
Vložte do hrnce opečené maso a přilijte vodu tak, aby bylo maso ponořené. Přiklopte pokličkou a vařte na mírném ohni 2 1⁄2 hodiny, dokud není maso měkké.
5
Mezitím si připravte houskový knedlík. Do mísy vsypte mouku, lžičku soli a promíchejte. Ve středu těsta udělejte důlek, rozklepněte do něj vejce, rozdrobte droždí, přidejte špetku cukru a zalijte vlažným mlékem. Vidličkou lehce prošlehejte droždí s mlékem a vejcem a nechte těsto 5 minut odstát. Poté hněťte, dokud nebude hladké. Přidejte na kostičky nakrájený rohlík a znovu prohněťte. Nechte na teplém místě kynout cca 30 minut.
6
Těsto přendejte na lehce pomoučený vál, rozdělte na 3 díly a vytvarujte válečky. Ve velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu, vložte do ní knedlíky a vařte 20 minut. Vyjměte z vody a nakrájejte na plátky.
7
Nadrobenou střídku chleba přidejte do guláše 15 minut před koncem vaření, promíchejte a nechte omáčku zahustit.
8
Červenou a zbylou žlutou cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.
9
Guláš podávejte s houskovým knedlíkem ozdobený kolečky cibule a nadrobno nasekanou petrželí.