1
Pivní rohlíky nakrájejte na 1 cm široká kolečka. Rozpalte pánev, rohlíky opečte z obou stran a dejte stranou.
2
V pánvi rozpusťte 40 g másla a do něj vsypte 40 g mouky. Chvíli zarestujte a za stálého míchání vlijte do pánve 200 ml světlého piva. Důkladně rozmíchejte do hladké konzistence. Nastrouhejte nahrubo 300 g čedaru do mísy.
3
Nyní do pánve přilijte za stálého míchání 200 ml mléka a vařte, dokud nezačne omáčka houstnout. Přidejte lžičku hořčice, lžičku worcesterové omáčky, prolisovaný stroužek česneku, osolte a opepřete. Vše dobře zamíchejte.
4
Omáčku odstavte a dovnitř vsypte nastrouhaný čedar. Míchejte tak dlouho, aby se vše propojilo. Dip přelijte do servírovací misky. Navrch nasekejte hrst pažitky a podávejte s opečenými rohlíčky. Skvělý dip k pálivým žebírkům nebo křidélkům máte hotový a můžete ihned podávat.
1
Pivní rohlíky nakrájejte na 1 cm široká kolečka. Rozpalte pánev, rohlíky opečte z obou stran a dejte stranou.
2
V pánvi rozpusťte 40 g másla a do něj vsypte 40 g mouky. Chvíli zarestujte a za stálého míchání vlijte do pánve 200 ml světlého piva. Důkladně rozmíchejte do hladké konzistence. Nastrouhejte nahrubo 300 g čedaru do mísy.
3
Nyní do pánve přilijte za stálého míchání 200 ml mléka a vařte, dokud nezačne omáčka houstnout. Přidejte lžičku hořčice, lžičku worcesterové omáčky, prolisovaný stroužek česneku, osolte a opepřete. Vše dobře zamíchejte.
4
Omáčku odstavte a dovnitř vsypte nastrouhaný čedar. Míchejte tak dlouho, aby se vše propojilo. Dip přelijte do servírovací misky. Navrch nasekejte hrst pažitky a podávejte s opečenými rohlíčky. Skvělý dip k pálivým žebírkům nebo křidélkům máte hotový a můžete ihned podávat.