1
V misce prošlehejte 140 g změklého másla a 250 g cukru. Pak přilijte 100 ml oleje a prošlehejte pár minut do pěny. Postupně zašlehejte 2 vejce.
2
Do mísy prosejte 270 g mouky. Rozmixujte na mouku 200 g vyloupaných pistácií a přidejte je k mouce. Pak vsypte 2 lžičky kypřicího prášku a špetku soli. Postupně do vaječné směsi přidejte ⅓ moučné směsi a ⅓ z 220 ml mléka. Postup opakujte, až promísíte všechny suroviny na hladké těsto. Formu na chlebíček o rozměru 10 × 21 cm vyložte pečicím papírem a vlijte do ní těsto. Chlebíček pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 55 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout.
3
Vypeckujte 50 g omytých třešní a rozmixujte je sekáčkem spolu s 200 g cukru moučky na hladkou polevu. Polevou polijte vyklopený upečený chlebíček na chladicí mřížce.
4
Poté chlebíček přendejte na servírovací talíř a dozdobte zbylými 100 g čerstvých třešní a květy sedmikrásek. Letní pohoda je na stole!
1
V misce prošlehejte 140 g změklého másla a 250 g cukru. Pak přilijte 100 ml oleje a prošlehejte pár minut do pěny. Postupně zašlehejte 2 vejce.
2
Do mísy prosejte 270 g mouky. Rozmixujte na mouku 200 g vyloupaných pistácií a přidejte je k mouce. Pak vsypte 2 lžičky kypřicího prášku a špetku soli. Postupně do vaječné směsi přidejte ⅓ moučné směsi a ⅓ z 220 ml mléka. Postup opakujte, až promísíte všechny suroviny na hladké těsto. Formu na chlebíček o rozměru 10 × 21 cm vyložte pečicím papírem a vlijte do ní těsto. Chlebíček pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 55 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout.
3
Vypeckujte 50 g omytých třešní a rozmixujte je sekáčkem spolu s 200 g cukru moučky na hladkou polevu. Polevou polijte vyklopený upečený chlebíček na chladicí mřížce.
4
Poté chlebíček přendejte na servírovací talíř a dozdobte zbylými 100 g čerstvých třešní a květy sedmikrásek. Letní pohoda je na stole!