1
V míse promíchejte 80 ml teplé vody se lžičkou cukru a 4 g instantního droždí a nechte vzejít kvásek, asi 10 minut. Přidejte 220 g hladké mouky, 70 ml teplé vody, lžičku soli a lžíci olivového oleje. Vypracujte hladké těsto. Poté vmíchejte 100 g zelených oliv a 100 g černých oliv na půlky. Překryjte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě hodinu nebo do zdvojnásobení objemu kynout.
2
Těsto přendejte na pracovní plochu pomoučenou 30 g mouky a rozdělte na 6 dílků. Každý vytvarujte na tyčinku cca 20 cm dlouhou. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem, překryjte čistou utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout. Poté pečte 15 minut v troubě na 220 °C.
3
Na kofty smíchejte 480 g mletého masa, 50 g řeckého jogurtu, 100 g nahrubo nastrouhané fety, nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče, nasekané lístky z 5 snítek koriandru a 5 snítek máty, na kolečka nakrájené 2 jarní cibulky a chilli papričku zbavenou semínek a nakrájenou na kolečka. Okořeňte lžičkou římského kmínu a lžičkou soli. Vytvarujte válečky a opečte je na grilu nebo pečte 10 minut v troubě na 200 °C.
4
Na dip v misce promíchejte 200 g čerstvého sýra, 50 g zakysané smetany, vymačkanou šťávu z ½ citronu a nasekané lístky bazalky. Přendejte do uzavíratelné sklenice. Do košíku si nachystejte olivové tyčinky, kofty, dip ve skleničce, 200 g ajvaru a vyrazte na piknik.
1
V míse promíchejte 80 ml teplé vody se lžičkou cukru a 4 g instantního droždí a nechte vzejít kvásek, asi 10 minut. Přidejte 220 g hladké mouky, 70 ml teplé vody, lžičku soli a lžíci olivového oleje. Vypracujte hladké těsto. Poté vmíchejte 100 g zelených oliv a 100 g černých oliv na půlky. Překryjte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě hodinu nebo do zdvojnásobení objemu kynout.
2
Těsto přendejte na pracovní plochu pomoučenou 30 g mouky a rozdělte na 6 dílků. Každý vytvarujte na tyčinku cca 20 cm dlouhou. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem, překryjte čistou utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout. Poté pečte 15 minut v troubě na 220 °C.
3
Na kofty smíchejte 480 g mletého masa, 50 g řeckého jogurtu, 100 g nahrubo nastrouhané fety, nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče, nasekané lístky z 5 snítek koriandru a 5 snítek máty, na kolečka nakrájené 2 jarní cibulky a chilli papričku zbavenou semínek a nakrájenou na kolečka. Okořeňte lžičkou římského kmínu a lžičkou soli. Vytvarujte válečky a opečte je na grilu nebo pečte 10 minut v troubě na 200 °C.
4
Na dip v misce promíchejte 200 g čerstvého sýra, 50 g zakysané smetany, vymačkanou šťávu z ½ citronu a nasekané lístky bazalky. Přendejte do uzavíratelné sklenice. Do košíku si nachystejte olivové tyčinky, kofty, dip ve skleničce, 200 g ajvaru a vyrazte na piknik.